Martin Lundhøj kan fejre 25 års jubilæum. Foto: Jan F. Stephan.

Martin Lundhøj kan fejre 25 års jubilæum. Foto: Jan F. Stephan.

Nordsjællands kræmmerkonge fejrer 25 års jubilæum

Martin Lundhøj åbnede Hørsholm Isenkram i 1992, og siden da har han og fru Jeanette sat sig godt og grundigt på stort og småt isenkram i Nordsjælland - også i Farum

Af
Jesper Gisli

Man skal have en god kræmmernæse for de gode tilbud, hvis man vil være en god isenkræmmer. Og det har Martin Lundhøj, der nu kan fejre 25 års jubilæum for sin første butik.
Siden åbningen af Hørsholm Isenkram i året hvor fodboldlandsholdet ellers tog al opmærksomheden, er det kun gået én vej for Martin og fru Jeanette. Efter Hørsholm åbnede de isenkræmmer i Helsinge, i Hillerød og i Farum. Derudover er der kommet endnu en butik til i Hørsholm, et havemøbel-salg og to levende webshops.
“De er gået stærkt, de 25 år. Men vi har også haft travlt, og det har været sjovt. Så, det skal da fejres,” siger Martin Lundhøj, der fra 26. oktober byder på et hav af gode tilbud i butikkerne i anledning af jubilæet.
“Da vi startede var der meget Hong Kong-plastik-butik over det, men plastik er skiftet ud med kvalitet. Folk vil have kvalitet, og de vil have mærker på - så det får de,” siger Martin Lundhøj med tanke på de kendte og populære mærkevareserier som Rosendahl, Tefal og Holmegaard.
Fik du læst: Fornem hæder til Mette fra Syvstjerneskolen
“Vi har heldigvis ofte ramt rigtigt, når vi har vurderet hvad folk vil have og vi skulle købe varer hjem. Og vi har satset. Noget af det vi igennem årene har solgt klart mest af, er Holmegaard julevarer, Rosendahl glas i alle afskygninger, bare for at nævne et par succes-sællerter. Det var da med lidt ondt i maven at vi for nogle år siden købte 750 Europa-paller med Holmegaard julevarer hjem til vores butikker. Det er altså meget julepynt, skulle jeg hilse og sige. Men heldigvis gik det som varmt brød. Og de 200.000 styk Rosendahl glasvarer vi engang købte hjem. Det var også voldsomt. Og senest 20.000 Tefal gryder. Det er store mængder, og det er lidt et sats hver gang,” beretter Martin Lundhøj på spørgsmålet om, hvad der sælger bedst i butikkerne.
Og fra 1992 til i dag - hvad er forskellene på folks indkøbsvaner og trends?
Fik du læst: Fuld gang i byggerierne på flyvestationen
“Ud over at folk i langt, langt højere grad vil have kvalitet nu, så er det kun udviklingen, der har ændret sig. Egentlig ikke hvad der er populært. For eksempel elektronik. Der var det jo kilometervis af VHS-bånd, fotoalbums og CD-holdere vi solgte dengang. Nu er det jo stadigvæk elektronik, men VHS og CD er skiftet ud med DAB radio og elektroniske P-skiver, for eksempel. Det er meget sjovt at tænke på, hvor mange VHS-bånd der må ligge derude på folks lofter, eller på lossepladsen - for vi har godt nok solgt mange, da vi startede,” mindes Martin Lundhøj.
VHS-bånd bliver der ikke solgt mange af fra 26. oktober hvor Martin Lundhøjs isenkrambutikker starter deres jubilæumstilbud i de fire byer. Men gode tilbud, det bliver der, lover Nordsjællands isenkræmmerkonge, der fejrer jubilæet ved en reception på Rungsted Havn d. 24. oktober.

Publiceret 19 October 2017 07:00

SENESTE TV