Michael Franzen (t.v) er startet i praktik hos trykker Bjørn Mortensen. Her holder han sin første plakat, som han lavede første dag i praktik. Foto. Kristina Pihl.

Michael Franzen (t.v) er startet i praktik hos trykker Bjørn Mortensen. Her holder han sin første plakat, som han lavede første dag i praktik. Foto. Kristina Pihl.

Michael blev førtidspensionist:

“Jeg havde faktisk givet op - men nu har jeg noget at stå op til”

Fontænehuset har opkøbt Furesø Kommunes trykkeri i Galaksen, hvor psykisk sårbare nu kan komme i praktik

Af
Af Kristina Pihl

Da Michael Franzen, 35, havnede på førtidspension, opgav han håbet om, at han nogensinde ville få et arbejde. Michael Franzen, der har spasticitet i højre side af kroppen og slidgigt, havde indstillet sig på, at han skulle sidde derhjemme, men sådan gik det ikke. I februar måned begyndte han nemlig i Fontænehuset, og tirsdag havde han første praktikdag i trykkeriet i Galaksen.
Fontænehuset, der er et klubhus for voksne med psykiske problemer og sindslidelser, har opkøbt trykkeriet, og nu kan personer med tilknytning til Fontænehuset prøve kræfter med trykkeriet gennem et praktikforløb.
For Michael Franzen giver praktikforløbet ham igen noget at stå op til.
“Det har været et mærkeligt år for mig. Jeg troede bare, at jeg skulle sidde derhjemme, og jeg havde faktisk givet op. Jeg var blevet sat på førtidspension, og så var der ikke så meget at gøre. Jeg var ligesom sat over i hjørnet,” fortæller Michael Franzen.

En ny chance

Fontænehuset er en socialøkonomisk virksomhed, det vil sige en virksomhed der klarer sig på almindelige markedsvilkår med samtidig gør en indsats for at give arbejdspladser til udsatte grupper i samfundet. I Fontænehuset kommer der folk i alderen 18-60 år, der kæmper med sindslideler eller psykiske problemer. Målet er gennem et arbejdsorienteret program at give husets medlemmer støtte og lyst til igen at komme tilbage på arbejdsmarked eller få en uddannelse.
Fik du læst: Furesøunge gav den gas med koder og robotter
Som en del af fontænehusets program kan medlemmerne komme i praktik, så da Fontænehuset hørte, at det gamle trykkeri i Galaksen skulle lukke på grund af udlicitering, valgte de at opkøbe trykkeriet.
Per K. Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Fontænehuset, fik Bjørn Mortensen, der har arbejdet fem år som trykker i trykkeriet til at droppe planerne om pension for i stedet at hjælpe praktikanter. Han skal nu oplære Michael Franzen og andre kommende praktikanter fra Fontænehuset i trykkeriets kunst, og han glæder sig over, at trykkeriet kan forsætte og give praktikpladser til folk fra Fontænehuset.
“Jeg er meget idealistisk. På den ene side vil jeg gerne være med til at køre trykkeriet videre og samtidig vil jeg gerne hjælpe andre. Jeg vil hammer gerne have, at de, der kommer her, får noget livsglæde, for uanset hvad man lider af, så fejler man ikke noget, man skal bare finde sine kompetencer,” siger Bjørn Mortensen.
Trykkeriet i Galaksen tilbyder forskellige tryksager som plakater, visitkort og brochure.
Fik du læst: Flere partier vil se byggeregnskaber for Farum Midtpunkt nu
Mikael Boutrup, der er formand for Furesø Erhvervsforening, fortæller, at det er vigtigt, at Fontænehuset har praktikpladser som trykkeriet, så folk. der ikke er plads til i jobcentret, kan komme her og få endnu en chance.
”Jobcentre i hele landet er virkelig gode til at tage folk, der kan klare et fuldtidsjob, men er du mindre heldig, så er det som om, der ikke er plads, for enten er du jobduelig, eller også er du ikke. Derfor er det godt, at der er et sted som Fontænehuset,” forklarer han.

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Fontænehuset Per K. Larsen, formand for Furesø Erhvervsforening Mikael Boutrup, trykker Bjørn Mortensen og Michael Franzen. Alle fire er glade for, at Fontænehuset nu kan sende psykisk sårbare i praktik i trykkeriet. Foto: Kristina Pihl

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Fontænehuset Per K. Larsen, formand for Furesø Erhvervsforening Mikael Boutrup, trykker Bjørn Mortensen og Michael Franzen. Alle fire er glade for, at Fontænehuset nu kan sende psykisk sårbare i praktik i trykkeriet. Foto: Kristina Pihl

Prøves af

Trykkeriet har nu været åbent i en måned, og Michael Franzen ser frem mod sit praktikforløb. Siden han startede i Fontænehuset har han fundet et sted, hvor han er blevet accepteret og med en praktikplads har han nu også fået muligheden for at finde frem til, hvad han er god til.
Fik du læst: Fornem hæder til Mette fra Syvstjerneskolen
“Jeg har siddet derhjemme lidt for længe, så det er rart at komme ud og blive prøvet lidt af, så jeg kan finde ud af, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan,” siger Michael Franzen. Også trykker Bjørn Mortensen ser også frem til at hjælpe Michael Franzen og andre praktikanter fra Fontænehuset videre.
“Vi skal have det godt sammen, og vi skal lave opgaver, man bliver stolt af, for når man har det godt sammen og laver ting, der er sjove, gider man godt at lave noget,” lyder det fra Bjørn Mortensen.

null

Publiceret 19 October 2017 11:41