Bok begejstrer i kulturhuset:

De fleste værker blev solgt på ferniseringsdagen

Udstillingen af maleren og billedhuggeren Teodor Boks værker, der vises frem til 8. november, har vist sig som en af de mest succesfulde udstillinger i Farum Kulturhus nogensinde

Af
Af Anne Lønstrup

Skynd dig ind at se udstillingen af den polske kunstner Teodor Bok værker! Det er der rigtig mange, som allerede har gjort, og målt på solgte værker er udstillingen den mest succesfulde, kulturhuset har haft.
Det fortæller Zanne Jahn, der som leder af Farum Kulturhus har skabt kontakten til enken til Bok og dertil har stået for opsætningen af udstillingen.
Fik du læst: Endelig: Stor udvidelse på vej til Bytorvet
”Første gang jeg så Teodor Boks skulpturer og malerier, stod de så tæt i en kælder på Nørrebro, at det var vanskeligt at komme ind ad døren. Da værkerne var støvet af, blev jeg meget betaget af Teodor Boks fantasifuldhed,” fortæller Zanne Jahn, der fik aftale med kunstnerens datter og enke om at udstille hans værker.
Allerede under ferniseringen stod det klart, at noget særligt var på færde. Warszawa Kunstmuseum købte på stedet ca. 10 værker, og udstillingens øvrige gæster fulgte trop, så Kulturhusets ansatte fik travlt med at udstyre de solgte malerier og skulpturer med små røde mærkater.
Der blev solgt for 175.000 kr. den dag, og salget er ikke stoppet endnu. I denne uge stiller Zanne Jahn og hendes personale de sidste værker frem i udstillingen som erstatning for nogle af de solgte.

Fuld af historier

”Udstillingen vækker virkelig interesse. Allerede da jeg gik og satte værkerne op, stoppede to unge piger på 15-16 år op og sagde ”Åhh se, det er ligesom scener fra 'Ringenes Herre', og ofte ser jeg børnehavebørn stå og fordybe sig i alle detaljerne,” fortæller Kulturhusets leder.
Fik du læst: Formand for skoleudvalget: "Vi skal lægge en plan for renoveringerne"
Hun har arbejdet i huset i 26 år og glæder sig over Teodor Bok-udstillingen – ikke blot fordi den har solgt så meget, men fordi den tydeligvis giver de besøgende en god oplevelse med på vejen.
”Vi har ca. 600 åbne arrangementer her i huset om året, og de handler alle sammen på hver deres måde om at give brugerne af huset en kunstnerisk oplevelse. Denne udstilling gør netop det, fordi den er så spændende og fuld af historier,” siger hun
”Teodor Bok - Den polske mester” vises frem til onsdag 8. november. Herefter skal værkerne indgå i en permanent samling i Boks hjemland, Polen. Herfra kom han til Danmark i 1974, hvor han afsluttede sin uddannelse på Skolen for Brugskunst og Design. Teodor Bok var billedhugger, maler og grafiker. Han døde i København i 2007.

Publiceret 28 October 2017 09:24

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV