Caption Caption

Caption Caption

Skal du skilles:

Få råd fra Furesø Familiehus

Furesø Kommune holder i november foredrag om processen

Furesø Kommune har inden for de senere år etableret en række forskellige indsatser, som skal hjælpe familier og børn igennem skilsmisse. For eksempel kursusforløb for forældre med særligt fokus på samarbejde og kommunikation i en skilsmisse, og enkelte skoler har etableret samtalegrupper for børnene.
Som et nyt tiltag tilbyder Furesø Familiehus i samarbejde med virksomheden Interrelate gratis oplæg om, hvad det er særligt vigtigt at have øje for i en skilsmisseproces.
Det første blev holdt 26. oktober, men følges op af tre foredrag mere i november.

Vil sikre børns trivsel

“Vi håber at få fat på familier, der overvejer at blive skilt, men i lige så høj grad også de familier og pårørende, der står midt i processen. Vi ønsker at sikre, at forældrene får relevant faglige viden og kendskab til alle facetter af skilsmisseprocessen, så de kan blive klædt bedre på til at finde løsninger og begrænse potentielle konflikter - som vi jo ved ofte ender med at gå ud over børnenes trivsel,” udtaler jurist og konfliktmægler hos Interrelate Anja Brøndtved i en pressemeddelelse.
Fik du læst: Ung kandidat: "Stop nu Farum-Værløse-snakken"
De fire oplæg vil blandt andet sætte fokus på: Hvordan ansøger jeg om skilsmisse? Hvordan skal vores økonomi deles i forbindelse med en skilsmisse? Hvordan skal vi fordele tiden med børnene? Hvorfor er det vigtigt, at jeg har et samarbejde med den anden forælder efter skilsmissen?
For børns evne til at skabe stabile relationer på sigt er det afgørende ikke at skulle mægle mellem deres forældre, eller opleve at en relation bygger på mistillid og had. Beslutninger truffet på fælles fundament giver børn de bedste forudsætninger for et godt liv.


Foredragene

Torsdag 2. november: Børnene - det vigtige omdrejningspunkt 
Torsdag 9. november: Samarbejde - det vigtige fundament 
Trosdag 23. november: Pårørende - de vigtige nye og gamle relationer
Weekend:Alle aftener kl. 18.30-20 på Furesø Rådhus i Værløse.

Publiceret 29 October 2017 06:00

SENESTE TV