Mette Frederiksen blev fredag vist rundt i Farum Midtpunkt af borgmester Ole Bondo Christensen. Foto: Kristina Pihl

Mette Frederiksen blev fredag vist rundt i Farum Midtpunkt af borgmester Ole Bondo Christensen. Foto: Kristina Pihl

Se billederne:

Partiformand imponeret over indsats i Midtpunktet

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, besøgte fredag Farum Midtpunkt - og hun er imponeret over tiltagene

Af
Af Kristina Pihl

Med godt tre uger til kommunalvalget rejser formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, i de her dage rundt i landet for at støtte op om de socialdemokratiske byrådskandidater.
Fredag eftermiddag lagde hun vejen forbi Furesø, og viste borgmester Ole Bondo Christensen rundt i Farum Midtpunkt.
I løbet af sit time lange besøg hørte partiformanden om et beskæftigelsesprojekt for unge, der er faldet ud af dagpenge- og kontanthjælpssysteme.
Fik du læst: Skulderklap til cyklisterne: Morgenbrød på cykelstien

En succeshistorie

I godt et halvt år har det særlige beskæftigelsesprojekt i Midtpunktet kørt, og Anders MørkEmtoft, der er leder af projektet, fortalte, at ideen bag er at få unge fra Midtpunktet, der er røget ud dagpenge- og kontanthjælpssystemet og er begyndt at sælge hash, tilbage på sporet.
De unge bliver derfor ansat i et tre måneders forløb, hvor de arbejder 20 timer om ugen med forskellige byforskønnelses- og maleprojekter. De unge modtager løn under forløbet.
Ifølge Anders Mørk Emtoft er målet med projektet, at de unge bagefter kan komme ud på arbejdsmarked eller starte på teknisk skole, og Anders Mørk Emtoft understreger overfor Furesø Avis, at indsatsen allerede har givet positive resultater.
Fik du læst: Sus i valgplakaterne
”Jeg er faktisk enormt imponeret over de resultater, vi har fået. De er ikke kommet i beskæftigelse de fleste af dem, men de er startet i skoleforløb,” fortæller han.
Det var Anders Mørk Emtoft, der fredag fortalte Mette Frederiksen om beskæftigelsesprojektet, og det var en begejstret formand, der lyttede til succesen fra Midtpunktet.
”Det er rigtig positivt, fordi de faktisk får vendt nogle af uromagerne til at komme ind på arbejdsmarked, og det er jo der, de skal være. Det interessante ved projektet er, at det jo ikke er rocket science, det er et job, hvor du skal møde til tiden. På den måde kan det blive et forbillede for så meget andet, fordi en gang imellem kommer vi til at lave store projekter omkring de unge i stedet for bare at stille nogle rimlige klare krav, og det er jo det, de har gjort her,” sagde Mette Frederiksen til Furesø Avis.

null

Publiceret 30 October 2017 00:00

SENESTE TV