DEBAT:

Din teenagedatters nøgenbillede i bus 332

Cathrine Troldtoft. Fuglsangpark 127, Farum

Forleden stod jeg endnu engang med min datter i barnevognen i bus 332 på vej til Farum Bytorv. På de fire sæder, der vender mod hinanden, sidder tre piger og en knægt, som alle er på omkring 15-16 år. Uden at kende samtalen op til, hører jeg drengen annoncere at ”det i hvert fald er hende” og viser – helt åbenlyst - et billede af en purung, nøgen pige, der har taget en selfie på sin seng.
”Kom ikke og fortæl mig, at det ikke er hende” siger han til de fnisende piger med et selvsikkert grin smurt ud i ansigtet. Som ethvert andet voksent menneske forhåbentlig havde gjort, fortæller jeg ham i min hårdeste tone, at han aldrig nogensinde skal vise andre den slags billeder.
”Hallo, det er deres veninde” er hans flabede forsvar, hvilket jo blot får mig til at gentage min pointe. Pigerne retter blikket mod deres smartphones og trækker lidt på smilebåndet, og de får besked om, at de repræsenterer en særlig ringe form for veninder, når de griner af den slags.
På trods af massivt fokus på distribution af nøgenbilleder, har de unge altså ikke forstået alvoren af både det lovmæssige og moralske aspekt af, hvor voldsomt krænkende det er at fremvise den slags billeder. Jeg håber derfor, at selvom det jo ikke er dit barn – naturligvis – så tag en snak om, at det aldrig er i orden at distribuere andre folks intime billeder. Og kære piger, som har handlet i god tro: I ser uendeligt godt ud uden tøj på, og det bør kræve en helt særlig person at få lov til at opleve det. Den person er ikke på snapchat.
 

Publiceret 02 November 2017 11:00

SENESTE TV