Model/arkivfoto

Model/arkivfoto

Mors opråb efter oplevelse i bussen:

"Kære piger, det kræver en særlig person at se jer nøgne - den person er ikke på Snapchat"

Selvom der har været talt og skrevet meget om det krækende i at dele nøgenbilleder af andre på de sociale medier, så er det langt fra alle, der har forstået alvoren i, hvor krænkende det er. Det oplevede en mor i Farum forleden i bus 332 på vej til Farum Bytorv, og derfor har hun nu i et læserbrev opfordret de unge piger, der sender nøgenfotos til deres kærester om at tænke sig rigtig godt om. 
"Kære piger, som har handlet i god tro: I ser uendeligt godt ud uden tøj på, og det bør kræve en helt særlig person at få lov til at opleve det. Den person er ikke på snapchat", skriver Christina Troldtoft i sit læserbrev, hvori hun fortæller, hvordan hun oplevede en gruppe unge - helt åbenlyst i bussen - diskutere et nøgenbillede, der ikke var tiltænkt at havne i deres hænder. 
Fik du læst: Furesø styrtdykker i idrætsundersøgelse
"Forleden stod jeg endnu engang med min datter i barnevognen i bus 332 på vej til Farum Bytorv. På de fire sæder, der vender mod hinanden, sidder tre piger og en knægt, som alle er på omkring 15-16 år. Uden at kende samtalen op til, hører jeg drengen annoncere at 'det i hvert fald er hende' og viser et billede af en purung, nøgen pige, der har taget en selfie på sin seng. 'Kom ikke og fortæl mig, at det ikke er hende', siger han til de fnisende piger med et selvsikkert grin smurt ud i ansigtet", skriver Christina Troldtoft og fortæller, hvordan hun prøvede at gribe ind og  fortælle de unge mennesker, at det, de havde gang i, ikke er i orden. 
"Som ethvert andet voksent menneske forhåbentlig havde gjort, fortæller jeg ham i min hårdeste tone, at han aldrig nogensinde skal vise andre den slags billeder. 'Hallo, det er deres veninde' er hans flabede forsvar, hvilket jo blot får mig til at gentage min pointe. Pigerne retter blikket mod deres smartphones og trækker lidt på smilebåndet, og de får besked om, at de repræsenterer en særlig ringe form for veninder, når de griner af den slags", fortæller Christina Troldtoft i sit læserbrev og lægger ikke skjul på, at hun er chokeret over de unges ligegyldighed over for andre mennesker. 
Fik du læst: Røveri på Kirke Værløsevej: Bad mand om at hoppe ud af bil - og stak af
"På trods af massivt fokus på distribution af nøgenbilleder, har de unge altså ikke forstået alvoren af både det lovmæssige og moralske aspekt af, hvor voldsomt krænkende det er at fremvise den slags billeder", skriver hun og opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn. Igen.
"Jeg håber, at selvom det jo ikke er dit barn – naturligvis – så tag en snak om, at det aldrig er i orden at distribuere andre folks intime billeder". 

Publiceret 02 November 2017 14:00

SENESTE TV