Etableringen af ungerådet og ungekulturhuset er bare nogle af de tiltag, der ligger til grund for, at Furesø er blandt de nominerede til Årets Ungdomskommune 2018. arkivfoto: Helene Holm Stolle

Etableringen af ungerådet og ungekulturhuset er bare nogle af de tiltag, der ligger til grund for, at Furesø er blandt de nominerede til Årets Ungdomskommune 2018. arkivfoto: Helene Holm Stolle

Furesø er nomineret til Årets Ungdomskommune

Af
Helene Stolle

12 kommuner er nomineret til prisen Årets Ungdomskommune 2018. Furesø er en af dem. 
Det er Dansk Ungdoms Fællesråd, der hvert år de seneste 10 år uddeler prisen, og når Furesø Kommune er blandt de 12 nominerede skyldes det især det blomstrende fritids- og foreningsliv.
Fik du læst: Furesø styrtdykker i idrætsundersøgelse
"Der er et tæt samarbejde mellem foreningerne, forvaltningerne og eksterne samarbejdspartnere om at skabe de bedste rammer for de unge. Den tværfagligt sammensatte ungeenhed i kommunen arbejder helhedsorienteret og målrettet med de særligt udsatte og sårbare unge - både inden for job, uddannelse og fritidsområdet. Rådgivning, mentorordninger og målrettede projekter betyder, at alle unge tilbydes støtte og hjælp", skriver Dansk Ungdoms Fællesråd i en pressemeddelelse om nomineringen af Furesø Kommune. 
Her i fremgår det også, at nomineringen skyldes, at de mange tiltag i Furesø de senere år har bidraget til et mangfoldigt liv for de unge i kommunen. 
Fik du set billederne af Nik & Jay: Drengene fra Værløse væltede Galaksen
"Kulturlivet for de unge er mangfoldigt og giver de unge mange muligheder for at udvikle deres talent. Ungekulturhuset og Ungerådet er eksempler på steder med stor deltagelse af frivillige unge i Furesø Kommune, og kommunen har fokus på, at få alle unge med i fællesskabet. Og for al dette er Furesø Kommune nomineret til Årets Ungdomsforening 2018", skriver Dansk Ungdoms Fællesråd i pressemeddelelsen. 
 

Det betyder prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.
Læs mere om prisen som Årets Ungdomskommune her
Vinderen bliver kåret i november måned af et dommerpanel, som i år - foruden DUFs formand Kasper Sand Kjær - består af Rikke Lauritzen, næstformand KLs Børne- og Kulturudvalg, Willy Eliasen, borgmester i Egedal Kommune (vinder af Årets Ungdomskommune 2016) og Maria Bruselius, lektor på Center for Ungdomsforskning.
Prisen samt en kunstpræmie af en ung kunstner overrækkes til vinderkommunen i januar 2018.
 
 

De nominerede er....

I år er 12 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune, og - foruden Furesø Kommune - er de nominerede: Aabenraa Kommune, Skanderborg Kommune, Gladsaxe Kommune, Middelfart Kommune, Struer Kommune, Frederikssund Kommune, Assens Kommune, Odsherred Kommune, Herlev Kommune, Aarhus Kommune og Horsens Kommune.

Publiceret 03 November 2017 08:48