Lektiecaféen på Farum Bibliotek kan har 10 års jubilæum, og det fejres på mandag den 6. november. Arkivfoto

Lektiecaféen på Farum Bibliotek kan har 10 års jubilæum, og det fejres på mandag den 6. november. Arkivfoto

Så er der kagemand:

Lektiecaféen i Farum fylder 10 år

Lektiecaféen på Farum Bibliotek fejrer 10 års fødselsdag på mandag 6. november klokken 15 med fødselsdagstaler og kagemand på biblioteket, og alle er velkomne.
Lektiecaféen drives i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek & Borgerservice, Furesø Kommune og Frivillignet under Dansk Flygtningehjælp og har som formål at støtte børn fra 2. til 7. klasse med lektierne.
Fik du læst: Mors opråb efter oplevelse i bussen: "Kære piger, det kræver en særlig person at se jer nøgne - den person er ikke på Snapchat"
Det er især to-sprogede børn, der benytter sig af tilbuddet om lektiehjælp på biblioteket. Flere af børnene kommer der i forvejen i deres fritid og er trygge ved stedet. At en del af dem også opnår et tæt forhold til lektiehjælperne, er en fornem sidegevinst.
Lektiecaféen holder til på balkonen på Farum Bibliotek hver mandag og onsdag klokken 15-17.
Selv om der i forbindelse med folkeskolereformen blev indført obligatoriske lektiecaféer på alle skoler, er der stadig god brug for Lektiecaféen, melder Gitte Christiansen, som er kontaktperson for de cirka 20 frivillige, som har fin spredning i alder og køn.
jesl

Publiceret 03 November 2017 08:26