DEBAT:

"Skolens lærere, pædagoger og elever betaler prisen"

Af
Sebastian Mørch

Søvangs Allé

Hareskovby

Ifølge politikerne er der afsat 250 millioner til renovering af institutioner og skoler de næste fire år, men virkeligheden er at en stor del af dette beløb er afsat til allerede vedtagne projekter. Tilbage er 30-40 millioner til vedligeholdelse og renovering af kommunens 8 skoler. Med et behov på 80 millioner alene til renovering af Hareskov skole er dette beløb alt for lille.
Man må krediterer Henrik Poulsen (S) for at anerkende, at der er behov for renovering på Hareskov skole, efter selv at have set forholdene, og love at en stor del af beløbet skal tilfalde Hareskov skole. Mere bekymrende er Helle K. Møllers (B) udmelding om, at Hareskov skole absolut ikke står forrest i køen samt antydningen om at 'bare fordi man “råber op” skal man ikke ha'. Tilgengæld vil Helle K. Møller gerne være med til at bygge en helt ny skole andetsteds i kommunen. Skulle vi ikke starte med at renovere de eksisterende skoler inden vi bygger nye?
Fik du læst: Børnelokker slår til ved skole: Antastede elev fra 0. klasse med ubehageligt tilbud
Måske skulle Helle K. Møller komme på besøg på Hareskov skole og selv se forholdene. Faktum er at Hareskov skole har være nedprioriteret i rigtig rigtig mange år. Skolen har tålmodigt ventet og affundet sig med forholdene, men har ved samrådsmøder gjort opmærksom på det voldsomme underskud på vedligeholdelse - i god tone og i håb om dialog og forståelse. Dette har ikke vagt politikernes opmærksomhed - hvorimod de skoler der har “råbt op” er blevet hørt.
Det er nu igen forsøgt at komme i dialog med politikerne for at gøre opmærksom på de udfordringer, der er på Hareskov skole. Dette gælder de fysiske ramme for undervisningen: manglende ventilation, dårlig akustik, ringe isolering, dårlig belysning, for få og misligholdte toiletter og manglende tekniske installationer.
Fik du læst: Konkurrence: Vind billetter til julemusical i Glassalen
Selvfølgelig skal andre skoler også tages i betragtning og en prioritering på baggrund af en trangsliste vil derfor være en rigtig god idé. Jeg inviterer gerne kandidaterne til rundvisning på kommunens skoler - så behøver vi ikke vente på den trangsliste, som forvaltningen har arbejdet på i over fire år.
Det er ikke nogle “højtråbende” forældre, men skolens lærere/pædagoger og de 720 elever der betaler prisen.

Publiceret 10 November 2017 11:21

SENESTE TV