"Vi mangler kollektive transportmuligheder og mange børn er afhængige af deres forældre som chauffører", skriver Tine Hessner i dette indlæg, hvor hun foreslår, at der skal være gratis transport for børn og unge i Furesø.

DEBAT:

"Fritidsbus og gratis S-togs-shuttle for børn og unge"

Af
Tine Hessner (B)

Søhaven 18

Værløse

Radikale Venstre ønsker en sammenhængende kommune – også for børn og unge. Furesø bugner af kultur- og idrætstilbud. Men vi mangler kollektive transportmuligheder og mange børn er afhængige af deres forældre som chauffører.
Fik du læst: Hvor stor skal Furesø være?: Sådan svarer flere politikere
Jeg foreslår en forsøgsperiode med en ”Fritidsbus” for børn og unge med opsamling og stop ved sports- og kulturaktiviteter, musikskole, kulturhus, FFO mm. Herved gøres fritidstilbuddene mere tilgængelige for alle. Sidegevinsterne er, at vores børn lærer at bruge kollektiv transport og øger mulighederne for venskaber og netværk. Det skal opleves trygt, og kan være med til at lette familiernes hverdag. Bussen kunne evt. både være bemandet med en chauffør og en frivillig ”Nanny”?
Jeg vil invitere både Ungerådet og Elevrådene til at tegne en forsøgsrute sammen. Og tale med forældrene om, hvad der skal til for at det opleves trygt og attraktivt. Politikerne kunne samtidigt forhandle med DSB om en forsøgsperiode med gratis tog mellem Hareskov og Farum for børn og unge. På yderstationerne Farum-Værløse-Hareskov er toget sjældent fyldt, så det tager ikke omsætning fra DSB.
Stem radikalt, hvis du ønsker Furesø bliver til ”Byen med Børne-Shuttle-Ordningen” i et samarbejde med vores store og små borgere.

Publiceret 13 November 2017 06:15

SENESTE TV