Borgerlige partier vil fordele borgmesterpost på demokratisk vis

Hvis de fire borgerlige partier får flertal, vil de på valgaftenen beslutte, hvem af dem der skal have borgmesterposten

Af
Af Kristina Pihl

Er der blåt flertal efter kommunalvalget 21. november, vil de fire borgerlige partier Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, på demokratisk vis stemme om, hvem af de fire partier, der skal have borgmesterposten. Det oplyser partierne i en pressemeddelelse.
Udmeldeingen kommer mere end halvandet år efter, at partierne indgik valgforbund.
Fik du læst: Lorry satte gang i debatten
Borgmesterkandidat Carsten Svensson fra Dansk Folkeparti, fortæller, at det har været vigtigt for ham, at en borgerlig borgmester blive valgt på demokratisk vis.
“Det har været vigtigt for mig at lytte til vælgerne, og derfor har jeg lagt vægt på, at vi finder borgmesteren blandt de borgerlige borgmesterkandidater på demokratisk vis”.

Borgmesterkandidat Gustav Juul (V) fortæller, at et borgerligt flertal vil betyde politik på tvært af partier.
“Vi har haft et rigtig godt samarbejde blandt de borgerlige partier. Det fortsætter efter valget. En borgerlig borgmester er ikke lig med blokpolitik. Tværtimod inviterer vi alle partier med i samarbejdet,” fortæller Gustav Juul.
Fik du læst: De unge kandidater under 25: "Der er brug for os i byrådet"

Lars Carstensen fra Det Konservative Folkeparti mener, at der er brug for et nyt flertal.
“Efter otte år med socialdemokratisk styre trænger vi til, at der kommer nye kræfter til. Vi ønsker et borgerligt samarbejde med en borgerlig borgmester”.

Ole Holleufer fra Liberal Alliance tror på en sejr efter 21. november.
“Jeg fornemmer, at vi har medvind i den borgerlige lejr. Nu er det vigtigste, at alle kommer til stemmeurnerne på tirsdag, så vi kan få et skifte fra en rød til en blå borgmester”

Publiceret 14 November 2017 00:00

SENESTE TV