DEBAT:

“Jeg ser med bekymring på kommunens regnskab”

Gustav Juul (V), Tibberup Allé 43, Hareskovby

Preben Sandberg (S) skriver at jeg undsiger mit eget budget. Det lyder jo næsten som om, at det er mig, der har lavet budgettet helt alene. Det er det ikke. Det er vores budget. Socialdemokraterne og alle de andre partier i byrådet har bestemt også været med.
For Venstre er det vigtigt at være med i samarbejdet i byrådet, også når det bliver vanskeligt, når vi ikke er helt enige og også når tingene nogen gange går os imod. Det er også det demokrati handler om at kunne give efter og finde løsninger sammen og give plads til forskellighed også i politisk opfattelse.
Det er også rigtigt, at vi i Venstre ser lidt anderledes på økonomien, end Socialdemokraterne gør.
Fik du læst: Fantastisk: Furesø bedst til at bekæmpe mobning
I Venstre ser vi med bekymring på, at regnskaber og budgetter for perioden 2015-2018 viser, at vi har spist/vil spise mere end 250 millioner kr. af kassebeholdningen. Og vi synes ikke, at vi endnu i byrådet har fundet en holdbar plan for, hvordan økonomien skal hænge sammen om få år, når det meget store tilskud, på mere end 100 millioner kr., fra staten forsvinder.
Og det bekymrer mig, når Socialdemokraterne siger nøjagtig det samme, som de sagde op til valget for fire år siden nemlig, at nu er der styr på økonomien og plads til udvikling og mere velfærd. Fordi når jeg løfter blikket fra regnskaber og budgetter og kigger ud på vores daginstitutioner, skoler og idrætsfaciliteter, så ser jeg nedslidte bygninger og en kunstgræsbane i Stavnsholt, der skulle have været renoveret for mere end fem år siden. Jeg ser desværre også, at vi nu må etablere to-sengsstuer med et tyndt gardin, mellem beboerne, på plejecenter Svanepunktet for at kunne følge med efterspørgslen på rehabiliteringspladser. Jeg kan også høre, at forældrene klager over, at der er skåret helt ind til benet i vores daginstitutioner og på vores skoler, nogle steder så meget at lejrskoler er blevet fjernet. For mig er det ikke udvikling, det er nærmere afvikling af velfærd. Derfor skal det kommende byråd sætte sig sammen, alle partier, røde, grønne såvel som blå og finde en holdbar vej så god økonomi og god velfærd kan gå hånd i hånd.

null

Publiceret 16 November 2017 00:00