Her på Bybækgrunden skal der bygges 28 seniorboliger - men der kommer mange flere af den type boliger til Farum. Arkivfoto

Her på Bybækgrunden skal der bygges 28 seniorboliger - men der kommer mange flere af den type boliger til Farum. Arkivfoto

100 seniorboliger på vej til Farum

Ombygning af tagetager og nye boligprojekter baner vej for over 100 nye senioregnede boliger

Et seniorbofællesskab med 28 seniorboliger på Bybækgrunden og omkring 80 nye boliger på Frederiksborgvej er på vej, efter et enigt byråd netop har endeligt har godkendt lokalplan 133 og godkendt økonomien omkring de nye almene boliger. Det skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.
Fik du læst: Prognose: De borgerlige får flertal i Furesø
Den nye lokalplan for etageboliger på Frederiksborgvej i Farum gør det muligt at bygge en ekstra fjerde etage i en række af de eksisterende boligblokke sammen med to helt nye boligblokke. I alt får Lejerbo mulighed for at bygge cirka 84 nye boliger centralt i Farum.

Boldbane bliver boliger

Midt i den eksisterende bebyggelse på Frederiksborgvej er det planen at bygge 20 såkaldte 'Små familieboliger', som henvender sig til borgere, der har behov for en lav husleje.
Fik du læst: Meningsmåling: Bondo står stærkt
Bebyggelsens boldbane giver plads til 24 nye familieboliger til seniorer, og endelig vil de 41 nye tagboliger blive indrettet, så de er attraktive for seniorer, men også andre boligsøgende, der søger denne type bolig. Det fortæller Helge Claudio Winberg, der er formand for Lejerbo, Farum.
“Tagboliger er blevet et attraktivt bidrag til vores boligmasse i de senere år. I forbindelse med byggeriet vil alle opgange, også dem i de eksisterende boligblokke få elevator, og dermed bliver der bedre adgang for ældre og gangbesværede til samtlige lejemål. Vi løfter altså hele bebyggelsen med dette projekt,” uddyber han.

Adgang til trafik og butik

John Ingemann Allentoft (K), der er formand for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget i Furesø Kommune, ser ifølge pressemeddelelsen mange muligheder i den nye lokalplan.
Fik du læst: Så sker det: Fredag tændes juletræet på Frodes Plads
“Udbygningen på Frederiksborgvej er et fint eksempel på den byfortætning, vi gerne vil have i Farum, særligt omkring stationen. Vi får udnyttet det eksisterende areal bedre med den ekstra etage og de nye byggerier, og samtidig er placeringen meget tæt på Farum Bytorv og Farum Kulturhus. De nye beboere får altså både adgang til gode tog- og busforbindelser og til de mange butikker og faciliteter,” konstaterer han.
På byrådsmødet bakkede politikerne også op om byggeriet af 28 seniorboliger i seniorbofællesskabet Midgård. Seniorbofællesskabet skal etableres på Bybækgrunden i Farum og bringer dermed antallet af nye senioregnede boliger på vej op over 100.
jbe

Publiceret 17 November 2017 00:00