Det bliver i familien:

Mor og søn stiller op til kommunalvalget

To generationer af familien Mortensen stiller op til kommunalvalget

Af
Af Kristina Pihl

Når øjnene 21. november løber ned af stemmesedlen, vil de i år kunne støde på hele to konservative byrådskandidater med efternavnet Mortensen - og det er ingen tilfældighed.
For efter fire valgperioder i byrådet, først i Værløse og senere Furesø Kommune, har Susanne Mortensen fået følgeskab af sønnen Jacob Mortensen, der stiller op til kommunalvalget for første gang. Susanne Mortensen er ikke overasket over, at sønnen nu har valgt at gå ind i kommunalpolitik.
Få overblikket over kommunalvalget i Furesø her
”Jeg har aldrig været i tvivl om, at Jacob ville ende i politik, så jeg bakker fuldstændig op om, at han har valgt at stille op. Det er en gave, at vi kan begynde at tænke i, at vi skal have nogle unge engageret kræfter ind i vores kommunalpolitik. Vi har brug for nogen, der har været igennem en proces og et fast ståsted og kan repræsentere de konservative interesser i kommunalpolitik”, siger Susanne Mortensen.

Lysten til at diskutere

Det er knap et år siden, at Jacob Mortensen officielt meldte sig ind i Det Konservative Folkeparti, men den politiske interesse har været der længe. Ligesom sin mor Sussanne Mortensen startede den politiske interesse allerede i folkeskolen, hvor lysten til at debattere var stor. Jacob Mortensen er da heller ikke i tvivl om, at lysten til at diskutere er noget han har fået med hjemmefra, hvor det er blevet til mange diskussioner.
“Det er kendetegnende ved os, at vi elsker at diskutere. Hvis folk sad og så TV Avisen sammen med os, så tror jeg, de ville flygte, fordi vi skal kommentere og diskutere det hele”, siger Susanne Mortensen og griner.
Fik du læst: Fornem hæder til sportsmænd og foreninger i Furesø 
At Jacob Mortensen også har valgt at stille op for de konservative er hans eget valg. For selv om han er vokset op i et hjem med konservative værdier, har det været en vigtig proces for ham selv at finde frem til, hvor han hørte hjemme rent politisk.
”Jacob har selv valgt, at han vil være konservativ. Han er selvfølgelig opvokset med de grundlæggende konservative værdier, det tror jeg ikke, vi kan løbe fra, og selv om vi har haft mange diskussioner derhjemme, har vi ikke diskuteret partipolitisk”, fortæller Susanne Mortensen

Gøre en forskel

Jacob Mortensen, 30, har en fortid som udstationeret for den danske hær, da han i 2008 var seks måneder i Afghanistan. Det var blandt andet hans politiske interesse, der fik ham til at tage af sted, men samtidig ønskede han at forstå, hvordan de politiske beslutninger, der bliver truffet, har direkte konsekvenser.
Fik du læst: Se billederne: Nu er juletræet på Frodes Plads tændt
At han næsten ti år senere vælger at stille op til kommunalvalget i Furesø, gør han i håbet om, at han kan gøre en forskel for Furesø.
”Jeg har valgt at stille op til kommunalvalget, fordi jeg ved, hvor stor betydning kommunalpolitik i virkeligheden har. Jeg er født og opvokset i Værløse og Furesø Kommune, så det er helt naturligt, at det er noget, jeg brænder for. Jeg har fået så meget af det her sted, så nu synes jeg, det er min pligt at give noget tilbage”, lyder det fra Jacob Mortensen.

Sparringspartnere

Igennem de sidste par uger har de to familiemedlemmer ført valgkamp både sammen og hver for sig, og de har nydt at kunne trække på hinandens erfaringer. Mens Jacob Mortensen kan hente erfaring fra sin mor, der nu for femte gang stiller op til kommunalvalg, kan Susanne Mortensen også bruge sønnens hjælp til at føre valgkamp på de sociale medier.
”Det ville være fjollet ikke at trække på den erfaring og viden, hun har, og sådan er det jo med alting. Der, hvor der er viden, skal man suge det til sig”.
Selvom mor og søn 21. november skal kæmpe om de personlige stemmer, understreger de to kandidater, at de ikke ser hinanden som konkurrenter. For dem handler det om at få partiet stærkt repræsenteret i byrådet.
”Vi stiller alle sammen op for, at Det Konservative Folkeparti kan få det bedst mulige valg, så det er det helt store formål. Vi har selvfølgelig også den interne kamp om, hvem der skal have pladserne, men vi er ikke en familie, der tænker på den måde. Vi er åbne og inkluderende, så vi kan sagtens håndtere, at vi er på samme hold med hver vores kamp”, lyder det fra Susanne Mortensen, og Jacob Mortensen tilføjer: “Ja, og hvad, der er godt for den ene i familien, er godt for hele familien”.
Skulle det lykkedes både Susanne Mortensen og Jacob Mortensen at komme ind i byrådet, er mor og søn ikke i tvivl om, at deres mange diskussioner henover køkkenbordet vil gavne dem, når der skal findes politiske kompromisser.
“Det ville være fuldstændig fantastisk, hvis vi begge kom ind i byrådet. Vi er vant til at tale sammen og lytte, så jeg tror, vi vil fortsætte vores dialog i byrådet”, lyder det afslutningvis fra Susanne Mortensen.

Publiceret 19 November 2017 12:30

SENESTE TV