Næstekærlighed:

Lions Club Furesø samler ind til julekurve til trængende familier

Nu begynder den årlige indsamling af julehjælp i form af minimum 40 julekurve, som vil blive delt ud til lokale familier af præsterne i Værløse og Farum

Af
Af Anne Lønstrup

En steg, lidt guf eller et stykke legetøj. Valget er dit, hvis du vælger at støtte Lions Club Furesøs indsamling til værdigt trængende.
Torsdag 16. november blev en stor tavle oversået med små lapper papir med stregkoder sat op ved indgangen til Kvickly i Bymidten i Værløse. På lapperne står f.eks. 'And', 'Mandelgave' eller 'Juleguf' plus et beløb. Ideen er, at man tager en seddel med op til kassen, hvor beløbet for netop det bidrag, man vil give, bliver registreret. Har man lyst til at skrive sit navn på tavlen, er man velkommen, og det er også muligt at donere anonymt.
”Vi begynder i dag, og vi håber at nå at samle ind til mindst 40 julekurve. Vi kan sagtens forhøje det tal, hvis det bliver aktuelt. Sidste år nåede vi op på 55 kurve,” fortæller Kim Mortensen fra Lions Club Furesø.
Han vil selv stå i Kvickly på de mest travle tidspunkter fredage og lørdage for at gøre kunderne i butikken opmærksomme på indsamlingen.
”Når folk kommer ind for at handle, står jeg her som en fin stopklods og spørger, om de har set tavlen. Jeg kender jo mange af de lokale,” siger Kim Mortensen.

Præsterne deler ud

Lions Club er initiativtager til projektet, men uden samarbejdspartnere gik det ikke. I Kvickly er det souschef Lotte Thrysøe, der bakker op.
”I år har vi valgt at gøre det ligesom i Kvickly i Kalundborg, hvor man sidste år fik samlet julehjælp ind til 100 lokale familier. Der kunne man skrive sit navn på tavlen, ligesom vi gør her i år, og det var med til at give folk ejerskab til projektet,” siger Lotte Thrysøe.
10. december stopper indsamlingen, så Kvickly kan nå at pakke julekurvene og få dem sendt videre til præsterne, som er et meget vigtigt led i forhold til at få julehjælpen afleveret ved døren hos modtagerne.

Publiceret 19 November 2017 16:00

SENESTE TV