Nu må det stoppe:

Børnelokker slår til ved ny skole

Den formodede børnelokker, der tre gange har forsøgt at lokke de mindste elever fra Lyngholmskolen med slik, forsøgte sig torsdag ved Stavnsholtskolen

Af
Helene Stolle

Tre gange siden 30. oktober har en mand forsøgt at lokke de mindste elever fra Lyngholmskolen med hjem til sig ved at love dem slik, og torsdag skete det så ved Stavnsholtskolen. Oplysningen har Furesø Avis modtaget fra en bekymret forælder på skolen efter en orientering om hændelsen via skolens forælderintra.
 
Læs også: Børnelokker slår igen til ved skole - mod syv små børn: "Vil du med hjem til mig og have slik?"
Her oplyses det, at en gruppe elever så en mand, der forsøgte at kalde dem til sig for at dele slik ud. Men da timen startede samtidig, som manden kaldte på dem, valgte eleverne at skynde sig ind og fortælle om deres oplevelse.
Stavnsholtskolen valgte at kontakte politiet med det samme, men selvom politiet kom for at gennemsøge stedet, fandt de intet.
Ligesom Lyngholmskolen, hvor de tre første tilfælde har fundet sted, tager Stavnsholtskolen også episoden meget alvorligt, og der bliver talt med eleverne om, hvordan de skal håndtere det, hvis det bliver lokket med slik eller andet af fremmed.
På Stavnsholtskolen har ledelsen også valgt at sende ekstra personale ud i pauserne for at holde øje med eleverne, og ifølge Stavnsholtskolen vil politiet også patruljere ekstra i området

Tal med jeres børn

Det er vigtigt, at man som forælder taler med sit barn om hændelserne - men uden at skabe en frygt for at komme i skole. Men børnene skal forbederes på, hvordan de skal håndtere en situation, hvor de bliver kontaktet af fremmede.
Børn Vilkår har listet fem gode råd op om, hvordan man taler med sit barn om børnelokkere - se faktaboksen ude til højre. 5 gode råd fra Børns Vilkar

1. Lær dit barn, at de aldrig må gå med fremmede. Heller ikke selvom den fremmede siger, det er aftalt med barnets mor eller far. Barnet skal i stedet løbe sin vej eller råbe meget højt.

2. Du skal tale med dit barn om det. Børn hører noget og opfanger noget. Det værste, du kan gøre, er tavshed. Så går de med deres egne fantasier.

3. Spørg børnene hvad de har hørt. Spørg børnene om, hvad de har hørt, og hvad de er bange for. Det, vi voksne ser som det værste er ikke nødvendigvis det, børnene er mest bange for.

4. Du kan godt fortælle, hvad en børnelokker er. Hvor meget, du kan fortælle børn, afhænger af, hvor gamle de er, og hvad de selv forestiller sig. Det kan vi som voksne ikke vide på forhånd. Så start med at høre, hvad barnet ved. Du kan dog altid fortælle, at en børnelokker tager børn væk fra deres forældre.

5. Børnenes værste fantasi er ikke den samme som forældrenes. Det er vigtigt, at børnene ikke overhører paniksamtaler med andre voksne. Som voksen skal du udstråle ro og tryghed.

https://bornsvilkar.dk/fokus/svigt/angst/5-gode-rad-sadan-taler-du-med-dit-barn-om-bornelokkere

Publiceret 20 November 2017 09:29

SENESTE TV