Selvom det ikke blev til en plads i byrådet til Neshlihan Dikan var humøret højt blandt hendes støtter. Foto: Kristina Pihl

Selvom det ikke blev til en plads i byrådet til Neshlihan Dikan var humøret højt blandt hendes støtter. Foto: Kristina Pihl

De nye lokal-lister fik ingen mandater

De Frie Demokrater og Lokallisten kom ikke ind i byrådet

Af
Af Kristina Pihl

Det blev ikke til byrådspladser til de to nystiftede partier De Frie Demokrater og Lokallisten - heller ikke selvom de to stiftere af partierne har mange års byrådserfaring med i bagagen.
Neslihan Diksan parti, De Frie Demokrater, fik 0,8 procent af tirsdagens stemmer, mens Heidi Storcks Lokallisten fik 0,6 procent af stemmerne.
Fik du læst: Venstre går tilbage i regionen
Det var en afklaret Heidi Storck, der torsdag så tilbage på valgresultatet.
“Ja, jeg kom jo ikke ind, men forøgede mit stemmetal med 19 procent. Hvis stemmefordelingen fra Jonstrup var blevet den samme i hele kommunen, havde jeg fået et mandat. Jeg slog faktisk SF, Alternativet og Dansk Folkeparti lokalt. Mere skulle der jo til. Som en sagde trøstende til mig; det er kun tidligere borgmestre og Kurt Borck, der kan komme ind på sin egen liste. Men arbejdet i byrådet fortsætter. Jeg vil fortsat gøre, hvad jeg kan i denne byrådsperiode for at sætte dagsordenen for den næste byrådsperiode. På næste byrådsmøde fremlægger jeg således finansieringsforslag for en ny skole i Hareskovby,” lyder der fra Heidi Storck.

Trofaste vælgere

Det er lidt over en måned siden, at Neslihan Diksan startede partiet De Frie Demokrater, og siden hun præsenterede partiet 3. oktober, har hun gennem en intens valgkamp arbejdet for at sprede budskabet og visionerne for hendes parti - og noget kunne tyde på, at det lykkedes. For selv om det ikke blev til en byrådsplads har hun fastholde den samme procentmæssig vælgertilslutning, som da hun stillede op for Socialdemokratiet i 2013.
Fik du læst: Uenighed i forhandlingerne: Konservative venter på nyt udspil fra Bondo
“Jeg er stolt over, at jeg har fået den samme vælgertilslutning som sidst. Det betyder, at jeg stadig har mine vælgere, der støtter og bakker mig op, og det er jeg selvfølgelig rigtig glad og taknemlig for,” fortæller hun.
Neslihan Diksan er nu klar til at kæmpe videre for sit parti, og hun tror på, at hun om fire år kan komme ind i byrådet.
“Det vigtigste for mig er, at jeg kan se mig selv i spejlet i morgen og være tro mod mig selv. Fordi jeg ikke fik en plads i byrådet betyder det ikke, at jeg vil hvile på lauerbærrene. Jeg vil trække i arbejdstøjet hurtigst muligt og arbejde videre for borgerne i Furesø”.

Heidi Storck og Lokallisten fik stort opbakning fra vælgerne i Jonstrup, hvor hun selv er fra. Arkivfoto

Heidi Storck og Lokallisten fik stort opbakning fra vælgerne i Jonstrup, hvor hun selv er fra. Arkivfoto

null

Publiceret 23 November 2017 00:00