Tine Hessner (B) fortæller til Furesø Avis, at hendes parti fortsætter samarbejde med Socialdemokratiet. Arkivfoto

Tine Hessner (B) fortæller til Furesø Avis, at hendes parti fortsætter samarbejde med Socialdemokratiet. Arkivfoto

Glæde hos Radikale:

“Vi er med i konstitueringen”

Radikales nye byrådsmedlem Tine Hessner fortæller, at de Radikale fortsætter samarbejdet med Bondo

Af
Af Kristina Pihl

Selvom den endelige konstitueringsaftale endnu ikke er præsenteret, løfter Radikale Venstres kommende byrådsmedlem lidt af sløret for, hvordan den nye konstituering ser ud.
Over for Furesø Avis fortæller Tine Hessner, at Radikale efter flere dages forhandlinger nu er med i den endelige konstitueringsaftale. Hun er glad for den vilje, de enkelte partier har vist for at ville samarbejde.
Fik du læst: Lars Carstensen om forhandlingerne: "Bolden ligger hos Bondo"
“Forhandlingerne har været præget af meget vilje til at ville møde hinanden. Selvfølgelig har haft forskellige krav og positioner, men partierne har været gode til at give og tage, og det har vi også selv gjort i Radikale. Der har været en god dialog, og med en meget inviterende stil i forhold til at lave en bred konstituering, hvor mange partier er med,” fortæller hun.

Fokus på bæredygtighed

I den endelige konstitueringaftale vil der være ændringer i forhold til de nuværende råd og poster. Det afslørede borgmester Ole Bondo Christensen på valgaftenen.
Også kommunens fokus på bæredygtighed får en større rolle fremover, fortæller Tine Hessner.
Partierne er blevet enige om, at Furesø Kommune, som en af de få kommuner i landet, vil fokusere på at leve op til FN's verdensmål - mål der handler om klima, miljø og ligestillingen blandt andet inden for sundhed og uddannelse. De radikales byrådsmedlem får en afgørende rolle i at sikre, at kommunen lever op til verdensmålene.
Fik du læst: Se listen: De fik flest stemmer ved kommunalvalget
”Noget af det, vi som parti er meget optaget af, er det med at arbejde med bæredygtighed i alle mulige typer af politikker med afsæt i FN's verdensmål. Det er noget af det, der har været vigtigt for os at komme igennem med i denne her konstituering. Jeg har fået ansvaret for en koordinerende indsats i forhold til alle udvalg, hvor vi arbejder med de her bæredygtighedsmål på alle politikområder,” lyder der fra Tine Hessner.
Den endelige konstituering forventes offentliggjort omkring middag.

Publiceret 24 November 2017 00:00

SENESTE TV