Ole Holleufer og Liberal Alliance har ingået en konstitueringsaftale sammen med Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten og Konservative. Foto: Helene Holm Stolle.

Ole Holleufer og Liberal Alliance har ingået en konstitueringsaftale sammen med Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten og Konservative. Foto: Helene Holm Stolle.

Liberal Alliance overrasker:

Går med i konstitueringsaftale

Selvom Liberal Alliance kæmpede mod Ole Bondo (S) og røde blok i valgkampen, er partiet nu en del af konstitueringsaftalen

Af
Af Kristina Pihl

Først var de ude, og så var de inde, og nu er Liberal Alliance en del af konstitueringsaftalen. Byrådsmedlem Ole Holleufer, der i januar skiftede Venstre ud med Liberal Alliance, fik ved tirsdagens kommunalvalg nok stemmer til at få en plads i det nye byråd. Og nu er han blevet tildelt en næstformandspost for udvalget for digitalisering og innovation, en post i udvalget for byudvikling og bolig og en formandsposten i det rådgivende udvalg for støj og trafik.
Selvom han de sidste uger har ført valgkamp mod den røde blok, er han nu indstillet på at samarbejde med Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale Venstre. Ifølge Ole Holleufer er partiets plads i konstitueringsaftalen den bedste måde at sikre Liberal Alliances politik.
Fik du læst: Konstitueringsaftalen er faldet på plads
“Jeg er meget opmærksom på, at vi på nogle punkter står meget langt fra hinanden, men jeg tror, at dem, der har stemt på Liberal Alliance, hellere vil have, at Liberal Alliances politik bliver gennemført mest muligt, og det fremmer vi bedst muligt gennem de nye poster. Det kan godt være, at vi ikke får alle vores sager igennem, men tilgengæld har vi en mulighed for at få præsenteret vores sager bredt i forvaltningen, så vi har en bedre mulighed for at få sat vores aftryk på den politik, der bliver ført,” siger Ole Holleufer.

Overraskende vending

Da Ole Holleufer forlod rådhuset onsdag morgen klokken 4.15, var der intet, der tydede på, at Liberal Alliance skulle blive en del af konstitueringsaftelen. Uenighed mellem partierne gjorde, at Ole Holleufer havde set sig selv i rollen som oppositionspolitiker de næste fire år.
Sent torsdag fik han dog en henvendelse fra borgmester Ole Bondo Christensen (S), der inviterede ham til et møde på rådhuset for at diskutere mulighederne for, at Liberal Alliance kunne blive en del af aftalen.
“Det undrede mig, at man kunne læse i den første pressemeddelelse, at Bondo ønskede det brede samarbejde, og så havde vi ikke hørt noget, så det glædede mig, at der var en kontakt, og at vi kunne få enderne til at hænge sammen,” siger han.
Fik du læst: Plakat på plakaten: Sådan kan man også takke sine vælgere
Ole Holleufer fortæller, at det har været vigtigt for ham og partiet at komme i udvalg, hvor partiets liberale værdier bedst kommer igennem. Derfor er han godt tilfreds med sine tre poster. Han kan godt forstå, hvis nogle vælgere undrer sig over, at partiet har indgået en konstitueringsaftale med den røde blok, men han understreger, at aftalen skal sikre ham og partiet mest mulig indflydelse.
“Jeg forstår godt, hvis der er nogen, der siger; hvad sker der nu, det var ikke det, vi var indstillet på, men jeg tror, vi har bedre chancer for at få gennemført vores politik, når vi er med i konstitueringen, end hvis vi stod udenfor,” fortæller Ole Holleufer.

null

Publiceret 24 November 2017 00:00