DEBAT:

"National handlingsplan mod knogleskørhed"

JOan Paludan, formand for lokafdeling Nordsjælland

Osteoporoseforeningen har iværksat en national underskriftsindsamling, som opfordrer Folketinget til at vedtage en national handlingsplan.
Knogleskørhed er anerkendt som en af landets 'folkesygdomme', og man antager, at mindst 550.000 danskere i dag er ramt af knogleskørhed. Heraf er kun cirka 130.000 i behandling. Sygdommen rammer såvel kvinder som mænd.
Hvert år behandles mindst 35.000 danskere for knoglebrud, som i vidt omfang kan tilskrives knogleskørhed. Det er ofte alvorlige brud i ryg og hofte, som kan medføre invaliditet og dermed stor forringelse af livskvaliteten. En national handlingsplan vil betyde en øget opsporing og diagnosticering, en hurtig og effektiv behandling og at flere bevarer førligheden og derved også får et bedre seniorliv.
Flere end 16.000 har foreløbig underskrevet opfordringen til Folketinget om at vedtage en national handlingsplan. Som formand for lokalafdeling Nordsjælland opfordrer jeg hermed borgere til at deltage i underskriftsindsamlingen.
Det kan ske via den af Osteoporoseforeningen til fordel for underskriftsindsamlingen særligt indrettede hjemmeside www.kæmpforknoglerne.dk
Det skulle glæde mig meget, hvis vi i lokalafdeling Nordsjælland, som i dag omfatter kommunerne Allerød, Egedal, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Fredensborg, Frederikssund, Frederiksværk, Furesø og Rudersdal, kunne bidrage med rigtig mange underskrifter.

Publiceret 29 November 2017 12:45

SENESTE TV