Fokus på næstekærlighed:

Søndersøskolen støttede julemærkehjemmene

Godt 100 elever fra Søndersøskolens FFO havde samlet penge ind til Julemærkefonden. Onsdag blev pengene overrakt

Af
Af Kristina Pihl

Julen er hjerternes fest, lyder ordsproget, og det levede børnene fra 1.årgang på Søndersøskolen FFO i den grad op til, da de onsdag overrakte 4600 kroner til julemærkehjemmene.
Pengene havde børnene selv samlet ind ved en sælge deres hjemmelavet skraldekunst til forældre ved et arrangement 30. november. Skraldekunsten lavede børnene over et tre ugers forløb, hvor FFO'en satte fokus på det at hjælpe andre. Det var derfor nogle stolte børn, der onsdag overrakte pengene.
Fik du læst: Kruses Gymnasium sætter elevrekord
”Jeg synes, det var sjovt at sælge de ting, vi havde lavet, og det er sjovt at være med til at hjælpe andre børn, så de kan få det godt,” lyder det fra 7-årige Ida Marie Lyngaard Hansen fra 1.B.
Sylvester Vigstrup Rasmussen fra 1.C synes også, det var sjovt at arbejde med skraldekunst. Selv lavede han en robot af pap, der kunne åbne maven.
”Det var dejligt at sælge ting, som andre købte, og det var sjovt at se, hvor meget tingene blev solgt for,” fortæller han.

Gør en forskel

Det var fundraiser ved Julemærkefonden, Bente Kaastrup Duusgaard, der tog imod de 4600 kroner. Hun var særlig imponeret over den måde, som FFO'en havde samlet pengene ind på.
”Jeg er glad for, at konkurrenceelementet et taget ud af indsamlingen. Der er mange indsamlinger, der er forbundet med konkurrence for eksempel et konkurrenceløb, hvor det handler om, hvem der kan løbe længst. Her har man i stedet valgt at lade forældre donere et anonymt beløb, og det synes jeg er rigtig fint,” fortæller hun.
Ifølge Bente Kaastrup Duusgaard kan FFO'ens donation gøre en forskel for børnene på julemærkehjemmene. I dag kommer kun 4,5 procent af julemærkehjemmenes budget fra offentlig støtte, og derfor er de dybt afhængige af hver en donation.
Fik du læst: Borgerne vil have bedre service
Udover donationen brugte Bente Kaastrup Duusgaard også besøget til at fortælle eleverne om julemærkehjemmenes vigtighed.
”Mit besøg i dag ser jeg også som en mulighed for at snakke med børnene om, hvad julemærkehjemmene er, og hvorfor det er vigtigt. Det var dejligt at opleve, at der var så stor interesse fra børnene,” lyder det afslutningsvis fra Bente Kaastrup Duusgaard.

Da blev lyttede og stillede mange spørgsmål til Bente Kaastrup Duusgaard, da hun holdt oplæg om julemærkehjemmene. Foto: Kristina Pihl

Da blev lyttede og stillede mange spørgsmål til Bente Kaastrup Duusgaard, da hun holdt oplæg om julemærkehjemmene. Foto: Kristina Pihl

Det siger børnene

Der var ingen tvivl om, at børnene i FFO'en var glade for, at de havde samlet penge ind til julemærkehjemmene.
Daria-Elena Chiriac, 8 år, fra 1.C:
”Det har været godt at sælge de ting, vi har lavet. Jeg har selv solgt en robot. Det er sjovt, at vi kan vi kan hjælpe andre”.
Aksel Hessner, 7 år, fra 1.D:
”Det er godt, at vi har solgt tingene, så vi kan give rigtig mange penge. Jeg har solgt stearinlys og en robot”
Lara Daniel, 7 år, 1.A:
”Det sjoveste har været, at vi har lavet alle mulige ting, som vi har solgt, og så er det dejligt at være med til at hjælpe andre”.

Fra venstre: Daria-Elena Chiriac, Lara Daniel, Sylvester Vigstrup Rasmussen og Aksel Hessner. Foto: Kristina Pihl

Fra venstre: Daria-Elena Chiriac, Lara Daniel, Sylvester Vigstrup Rasmussen og Aksel Hessner. Foto: Kristina Pihl

Publiceret 07 December 2017 00:00

SENESTE TV