Indsatsen mod indbrud fortsætter:

Få gode råd fra politiet over en kop kaffe

Den 14. og 18. december kan du over en kop kaffe få en snak med politiet om, hvordan du bedst forebygger indbrud

Af
Helene Stolle

Selvom antallet af indbrud i Furesø kommune er faldet, så bliver rigtig mange boligejere stadig udsat for indbrud. I 2014 blev der nedsat en borgerfølgegruppe, der sammen med kommunen og Nordsjællands Politi er gået i front i det forebyggende arbejde mod indbrudstyvene, og arbejdet virker. Ifølge de seneste tal for 2017 har 163 færre borgere i Furesø nemlig været udsat for indbrud i deres hjem i forhold til året før. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.
Fik du læst: Renovering af Toftebo får pris for energiløsninger
Alligevel er der god brug for at fortsætte det forebyggende arbejde, og derfor kan furesøborgerne på torsdag den 14. december møde Nordsjællands Politi på Værløse Bymidte til en snak om nabohjælp, indbrudssikring og tryghedsvandringer. Mandag den 18. december gælder det så Farum Bytorv, hvor man kan møde politeit fra klokken 10 på det lille torv foran Kvickly.
Ud over samtalen med politiet, vil der på de to dage være mulighed for at melde sig til nabohjælp.dk, SMS Tryk Politi og bestille tryghedsvandringer til sin grundejer-, bolig- eller andelsforening. oplyser Furesø kommune.
Fik du læst: Økologisk take away: Aase ruller på gaden 1. januar
“Vi ved erfaringsmæssigt, at borgernes opmærksomhed i nærområdet og deltagelse i ordninger som Nabohjælp og Tryk Politi kan have en meget stor betydning for, om indbrudstyvene går ind i lige netop deres område. Derfor arbejder vi tæt sammen med Furesø Kommune om at få endnu flere til at gøre brug af de ordninger vi ved virker”, fortæller vicepolitiinspektør og stationsleder Carsten Spliid.
Opgørelser viser, at man i de områder, hvor man aktivt yder nabohjælp, reducerer forekomsten af indbrud med 25 procent. Opmærksomme naboer er øverst på indbrudstyvens hadeliste, så juletiden er et rigtig godt tidspunkt at starte et netværk af gode nabohjælpere i boligområdet.Gode råd fra Det kriminalpræventive råd

Det kriminalpræventive råd har følgende gode råd til, hvordan man selv kan gøre livet sværere for indbrudstyvene henover julen og nytåret:


  • Lad julegaverne ligge i bilens bagagerum og adskil gaverne og kvitteringerne.
  • Lad naboens julegæster parkere i din carport, eller foran dit hus.
  • Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant - det afslører, at du ikke er hjemme.
  • Få naboen til at tømme postkassen og fylde affald i din affaldsspand
  • Hvis du bor i etageejendom, så få naboen til at lægge gulvmåtten ned, hvis der er blevet vasket trapper.
 

Furesø Kommunes indsatsplan mod indbrud

  • Samarbejde med Nordsjællands Politi
  • Borgerfølgegruppe med repræsentanter fra kommunens grundejer- og boligforeninger
  • Kommunen tilbyder tryghedsvandringer til grundejerforeninger og beboerforeninger. Her kan beboere dels få tips til at sikre boliger, og dels få lejlighed til at samles og igangsætte fælles initiativer som fx tilmelding til Nabohjælp. Kontakt indbrudskoordinatoren på indbrud@furesoe.dk 
  • Opbakning til Nabohjælpsordningen
  • En pjece med god råd til indbrudsforebyggelse - hent den på www.furesoe.dk/indbrud

Publiceret 08 December 2017 10:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV