Ægteparret Tina og Søren Grau Morén kan næsten ikke vente til begyndelsen af det nye år, hvor de kan slå dørene op til deres drøm; en smørrebrodsforretning i Farum Erhvervspark

Ægteparret Tina og Søren Grau Morén kan næsten ikke vente til begyndelsen af det nye år, hvor de kan slå dørene op til deres drøm; en smørrebrodsforretning i Farum Erhvervspark

Ægtepar gør drøm til virkelighed:

Har sagt deres job op og åbner smørrebrødsforretning

“Det har altid været min drøm, og nu er timingen rigtig”. siger Tina Grau Morén, der sammen med sin mand åbner en ny smørrebrødsforretning og grill i Farum Erhvervspark

Af
Helene Stolle

Hvis du også har spekuleret på, hvorfor dælen der bliver gravet på det grønne areal lige til venstre for indkørslen til Silvan i Farum, så er svaret det, at der lige nu er ved at blive etableret kloak. Om ganske kort tid kommer der nemlig til at ligge en ny smørrebrødsforretning og grill på det grønne stykke. Brødbanditten skal den hedde.
“Vi glæder os helt vildt. Det er i den grad en drøm, der går i opfyldelse”, siger Tina Grau Morén, der sammen med sin mand, Søren, står bag den nye forretning.
Selvom Tina har arbejdet med regnskaber det meste af sit liv, så er smørrebrødsdrømmen hverken ny eller fremmed for hende. Som stor teenagepige arbejdede hun nemlig hos Jytte Cederstrem, der havde smørrebrødsforretningen på Farum Hovedgade.
Fik du læst: Sådan fordeles den politiske magt fremover
“Det var en fantastisk tid, og jeg lærte, hvordan det rigtig gode smørrebrød skal være. Samtidig overlod hun styringen af butikken til mig, når hun ikke selv var der, det var et kæmpe ansvar, som jeg stolt tog på mig. Derfor bliver det her lidt ligesom at komme tilbage til mine rødder”, fortæller Tina med et stort smil.
At kunne åbne forretning sammen glæder ægteparret Morén sig til - og de er ikke nervøse for at skulle blive trætte af hinanden.
“Nej slet ikke. Vi er et godt team, så det bliver tværtimod rigtig godt at arbejde sammen - vores datter, Laura, vil også blive en del af det, så det bliver virkelig et familieforetagende”, siger Tina.

Placeringen er valgt med omhu

Det er ikke spor tilfældigt, at ægteparret har valgt at placere deres nye smørrebrødsforretning og grill i Farum Erhvervspark. De har nemlig undersøgte placeringsmulighederne grundigt.
“Det er jo en del år siden, at grillen i erhvervsområdet brændte, og der er aldrig dukket noget andet op. Så vi tænkte, at der må være behov for os. Derfor har vi spurgt flere af de store virksomheder, og svarene har været positive. Så da Silvan ville leje det grønne areal ud til os, var vi ikke et sekund i tvivl og slog til”, fortæller ægteparret, der ikke lægger skjul på, at de både er spændte, forventningsfulde men også en smule utålmodige. De har nemlig ventet længe på at kunne gøre deres drøm til virkelighed.
Fik du læst: Butikstyve fyldte indkøbsvogne og forlod butikken stille og roligt
“Faktisk havde vi troet, at vi var kunne komme i gang allerede tilbage i maj måned. Men at få lov til at åbne et spisested i erhvervsparken har krævet en ændring i lokalplanen, og det tager åbenbart tid”, fortæller Tina og Søren og understreger, at de sætter stor pris på den hjælp de har fået fra blandt andet Solveig Bisgaard, der er formand i Furesø Industri.
“Uden hende havde vi nok stadig ventet på byggesagsbehandlingen”, lyder det.

Huset kommer midt i januar

Mens der lige nu bliver gravet foran Silvan, så bliver selve rammerne, der skal udgøre smørrebrødsforretningen og grillen bygget på Mors. Hvis alt går vel bliver det leveret den 15. januar næste år.
“Der står vi klar meget tidligt om morgenen, når blokvognen kommer med huset. Det bliver så fantastisk?, siger Tina og forklarer, at der ikke er sparet på noget i det lille hus.
Fik du læst: Farumsvømmer Niklas Hedegaard tog hul på EM med personlig rekord
“Vores mantra er, at alt skal gøres ordentligt. Det gælder både indretningen af huset, køkkenet og ikke mindst det mad, vi skal lave. Derfor kommer vi også til at lave rigtig meget af det selv helt fra bunden”, fortæller ægteparret, der ifølge dem selv har nørdet rigtig meget med eksempelvis opskriften på de frikadeller, de skal have på menukortet.
“Der skal jo være en grund til, at kunderne skal vælge os, det skal være kvaliteten på vores mad”, lyder det fra Tina, der også fortæller, at man hos Brødbanditten udover smørrebrød og grillmad også vil kunne få lækre sandwich og gode salater.
“Og så vil vi have åbent fra klokken 6.30 om morgenen, så man vil kunne hente sin madpakke på vej på arbejde”, lyder det fra ægteparret, der forventer at være klar til åbning i begyndelsen af februar måned.

Publiceret 18 December 2017 08:35

SENESTE TV