I Furesø er 280 skolelever med i SOS Børnebyernes julekalender, der handler om at give fremfor at få. De penge, der kommer ind i forbindelse med projektet går til at hjælpe børn i fattige lande til skolegang. Foto: Jens Honoré

I Furesø er 280 skolelever med i SOS Børnebyernes julekalender, der handler om at give fremfor at få. De penge, der kommer ind i forbindelse med projektet går til at hjælpe børn i fattige lande til skolegang. Foto: Jens Honoré

280 skolelever i Furesø vender julen på hovedet

Julen er hjerternes tid, og hele 280 børn i Furesø er med i Omvendt Julekalender med SOS Børnebyerne. En julekalender hvor det handler om at give i stedet for få

Det er bare lidt sjovere at stå op om morgenen i december for børn og barnlige sjæle. Papirkalenderne skal åbnes. Og chokoladekalenderen. Og pakkekalenderen.
For mange børn handler julen nok mest om, hvad der venter i pakkekalenderen, hvad man ønsker sig mest til jul, og hvad man mon får af sin nisseven i skolen. Men i denne december lader 280 skolebørn i Furesø Kommune gaveræset være og bliver mindet om, at julen ikke kun handler om at få, men også om at give. De er nemlig med i Omvendt Julekalender.
Fik du læst: Ægtepar gør drøm til virkelighed: Sagde deres job op og åbner smørrebrødsforretning
Det er SOS Børnebyernes, der står bag Omvendt Julekalender til skolebørn, hvor medvirkende elever sammen med deres lærer hver skoledag åbner en videolåge og ser en film med børn, der bor i et fattigt land. I Furesø Kommune er der blandt andet elever fra Stavnsholtskolen, der vender julen på hovedet.
På landsplan bliver flere end 50.000 elever klogere på, hvordan børn i blandt andet. Colombia, Vietnam og på Balkan lever - mange af dem under vilkår, der ligger milevidt fra de danske børns hverdag.
”De danske skolebørn har virkelig taget kalenderen til sig. Sidste år var 35.000 med, men i år er der godt 16.000 flere elever, der er med i Omvendt Julekalender. Sidste år var det 152 elever i Furesø Kommune, der medvirkede, men det tal er altså vokset til 280 i år

Børn giver til børn

En del af konceptet for Omvendt Julekalender er, at de danske skoleelever har mulighed for at hjælpe børn som dem, de har set i julekalenderen, hvilket en del klasser landet over gør.
Læs også: Enlig mor får julehjælp fra Røde Kors: "Uden den har vi ingenting til jul"
Eleverne hjælper forældre, bedsteforældre eller naboen, for eksempel ved at tømme opvaskemaskinen, ordne vasketøj eller giver en hånd med andre huslige pligter. For hjælpen tjener eleverne et lille beløb, som de donerer til klassens fælles indsamling.
Nogle elever arrangerer desuden julemarkeder eller kagesalg, så der kan indsamles en lille mønt til klassens indsamling.
Pengene går igen i år til at hjælpe børn verden over med at komme i skole, så de kan lære at læse og regne og få en masse skolekammerater. I 2016 samlede de danske skolebørn 175.000 kroner ind til skolelegater for børn i Tanzania.
hhs

Publiceret 19 December 2017 05:00

SENESTE TV