45 elever fra 6. klasse på Lille Værløse Skole skiftede klasseværelset ud med virkeligheden. Foto: Peter Thomsen

45 elever fra 6. klasse på Lille Værløse Skole skiftede klasseværelset ud med virkeligheden. Foto: Peter Thomsen

Skolen kommer ud i virkeligheden

Idérigdommen har været stor i Furesøs Task Force for øget samarbejde

Task Forcen for øget skole-/virksomhedssamarbejde i Furesø Kommune har ifølge en pressemeddelelse samlet erfaringerne fra to års hårdt arbejde.
Fik du læst: Funk-flagskib i Farum Jazzklub
Og forleden blev børne- og skoleudvalget præsenteret for en række konkrete anbefalinger til indsatser, der kan fastholde de gode resultater, og som kan fastholde og udvikle det gode samarbejde mellem skolerne og erhvervslivet, der er så afgørende for, at Furesøs børn kommer godt i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

’Den åbne skole’

For Task Forcens formand, Henrik Poulsen (S), har det været interessant at se effekten af, at skoler og erhvervsliv helhjertet har åbnet sig op for hinanden.
Fik du læst: 280 skoleelever i Furesø vender julen på hovedet
“Vi har testet folkeskolereformens koncept om 'den åbne skole' i praksis blandt andet i samarbejdet med Hareskov Electric og KolleKolle Konferencecenter. Det har givet pote, og nu skal de mange gode erfaringer med skole-/virksomhedssamarbejdet spredes og blive en kultur i Furesøs skolevæsen. For med Task Forcens arbejde er der skabt en unik model for at bringe erhvervsliv og skoler tættere sammen om både elevernes læring og fremtidens behov for arbejdskraft i virksomhederne,” skriver han i pressemeddelelsen.
jbe

Publiceret 19 December 2017 15:30