Filialdirektør i Nordea Annie Gøde Andersen (tv) går på pension ved årsskiftet. Hun overlader roret i banken til Gitte Svenningsen, der på mange måder minder om Annie. “Hun er lige så lidt almindelig, som jeg er”, siger Annie Gøde Andersen med et stort smil. Foto: Helene Holm Stolle

Filialdirektør i Nordea Annie Gøde Andersen (tv) går på pension ved årsskiftet. Hun overlader roret i banken til Gitte Svenningsen, der på mange måder minder om Annie. “Hun er lige så lidt almindelig, som jeg er”, siger Annie Gøde Andersen med et stort smil. Foto: Helene Holm Stolle

Annie Gøde Andersen går på pension:

En legende forlader byen

De fleste i Furesø - i hvert fald i Farum - kender Annie Gøde Andersen, den sprudlende filialdirektør i Nordea, der elsker kommunens forenings- og erhvervsliv. Men nu er det slut, for nu skal den primære tid bruges på barnebarnet

Af
Helene Stolle

Hun kan både ses og høres, når hun træder ind i et lokale. På den gode måde. For Annie Gøde Andersen, filialdirektør i Nordea, har et smittende humør som ingen andre. Det har både kunderne i banken og de ansatte nydt godt af ligesom resten af byens erhvervs- og foreningsliv, for Annie elsker at omgive sig med mennesker og skabe liv og røre omkring sig.
Fik du læst: Se video og billeder: Centerchef tog afsked med Farum Bytorv med Manér
“Det skal ikke være så kedeligt det hele”, griner hun og fortæller, at hun godt ved, at hun ikke er som de fleste.
“Nej, det er jeg ikke. Jeg er meget atypisk - også som leder. Men jeg har heldigvis fået lov til det i alle årene. Nok mest fordi, resultaterne er fulgt med”, siger hun og fortæller, at hun dengang hun blev tilbudt at blive filialdirektør tænkte: 'Hvem tør dog at ansætte en som mig?'

Altid en åben dør

Et af kendetegnene for Annies mange år i banken er, at hendes dør altid har været åben.
“Jeg har aldrig villet gå på kompromis med noget som helst - eller ikke nærheden til kunderne. Det er jo altafgørende, at de ved, at de bare kan komme forbi”, siger hun og fortæller, at det selvfølgelig har betydet lange arbejdsdage, fordi hun altid efter bankens åbningstid har ordnet det administrative.
Fik du læst: Ægtepar gør drøm til virkelighed: Har sagt deres job og åbner smørrebrødsforretning
“Men det har ikke betydet noget, for jeg har jo set mit arbejde i banken som min hobby”, lyder det med et grin.
Igennem årene har den indstilling sammen med de høje krav, Annie både stiller til sig selv og sine ansatte, betydet, at bankens kundedatabase er blevet mangedobblet, og resultaterne hele tiden forbedret.
“Det er jeg selvfølgelig stolt af, men jeg er også meget stolt af, at medarbejdertilfredsheden har været og er stor. Det er mindst lige så vigtigt”, siger hun

Brænder for byen

Siden Annie kom til banken i Farum, har hun brændt for byen og dens borgere - og hun har været med til det meste. Både op- og nedturene.
“Det var selvfølgelig rigtig sjovt i tiden med Peter Brixtofte. Med sine visioner formåede han at skabe noget helt unikt og en særlig dynamik, hvor man gik nye veje, når det handlede om at løse udfordringer som integration og arbejdsløshed. Det gik desværre over gevind, men jeg ville aldrig være foruden tiden med Peter”, lyder det fra Annie, der stod sammen med Brixtofte, da superligaklubben FC Nordsjælland blev skabt. Siden da har hun set stort set set alle hjemmebanekampe på Farum Park - eller Right to dream Park, som stadion hedder i dag - og det bliver hun ved med, selvom hun efter nytår kan kalde sig pensionist.
Fik du læst: Hjertetræet: Handlende spredte juleglæde i stor stil 
“Jeg forlader ikke den klub, den er næsten som et lille barn for mig. Også selvom jeg overhovedet ikke interesserer mig for fodbold. Jeg er der for det sociale liv og for at møde bankens kunder”, siger hun.

Tidspunktet er helt rigtigt

Selvom Annie på ingen møde hverken ligner eller minder om en pensionist, så er hun ikke et sekund i tvivl om, at tidspunktet er rigtigt til at trække sig tilbage. Ikke mindst på grund af sit barnebarn, Jens Villum, på fire år.
“Der er to år til, at han skal i skole, og de to år skal jeg bruge på at forkæle ham på alle måder”, siger hun med et stort smil og tilføjer, at hun også skal nyde tiden sammen med sin mand, Robert, som hun har været sammen med lige så længe, som hun har været i bankverdenen.
“Han er lige blevet 70, så det nu er vi skal til at leve og nyde nuet”, lyder det fra Annie.

Banken er i sikre hænder

Intet har nogensinde været overladt til tilfældighederne for Annie, og det er hendes exit fra Nordea heller ikke. I godt to år har hun samarbejdet tæt med Gitte Svenningsen, der tidligere var filialfirektør i Nordea Værløse, men i september sidste år rykkede hun til Nordea Farum (da de to filialer blev slået sammen til én, red.). Her har de to forretningskvinder kørt tæt parløb, og Annie er helt tryg ved at overlade banken og sine medarbejdere til Gitte.
“Jeg er så glad for, at det er Gitte, der overtager min plads. For hun tør. Hun er lige så lidt almindelig, som jeg er. Så hun passer godt ind her”, siger Annie og tilføjer selv med et højlydt grin, at Gitte også har et godt tag i den digitale udvikling.
“Der har jeg jo altid lænet mig lidt tilbage og sværget til den gode, gammeldags menneskelig kontakt”, lyder det fra Annie, der først tilbage i 2009 fik en mobiltelefon og anført en mailadresse på sit visitkort.
Fik du læst: Lokal komponist laver lyd til stor amerikansk film
“Jeg er vild med al det digitale, og det giver os så mange muligheder i forhold til en bedre service, når det passer ind i vores kunders travle hverdag”, siger Gitte og afslører samtidig, at hun har nydt at arbejde sammen med Annie de sidste små to år.
“Det har jeg altid drømt om, for Annie har skabt noget helt unikt - og det vil jeg selvfølgelig gerne føre videre”, siger hun.
“Og det kan du også. Vi to er af samme støbning”, lyder det fra Annie.

Siger farvel til nytårskuren

En af de mange tiltag, som Annie har indført i banken for mere end 20 år siden, er den traditionsrige nytårskur - som kunderne elsker. Derfor er det også oplagt, at nytårskuren i år bliver der, hvor Annie siger farvel til sine kunder og medarbejdere.
“Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg håber virkelig, at mange kunder kommer forbi for at hilse på”, siger hun.
Nytårskuren finder sted på fredag den 29. december mellem klokken 12 og 16.

null

Publiceret 24 December 2017 08:30

SENESTE TV