Farum Bytorvs nye centerchef, Kenneth Barenholdt, bor i dag i Frederiksværk, men har en godt kendskab til Bytorvet. Foto: Kristina Pihl

Farum Bytorvs nye centerchef, Kenneth Barenholdt, bor i dag i Frederiksværk, men har en godt kendskab til Bytorvet. Foto: Kristina Pihl

Fra lærling til centerchef:

“Det er lidt ligesom at vende hjem”

Farum Bytorvs nye centerchef tilbragte ungdomsårene på Bytorvet. Nu er han klar til at udvikle centeret

Af
Af Kristina Pihl

Kenneth Barenholdt er navnet på Farum Bytorvs nye centerchef. 1. januar starter han officielt på jobbet, men allerede inden jobstart har den kommende centerchef en godt kendskab til butikslivet på Bytorvet. Kenneth Barenholdt, der i dag er 44 år, har gennem en årerække arbejdet inden for detailverden, men det var på Farum Bytorv, at det hele startede for næsten 30 år siden. I 1988 fik han et fritidsjob hos Bonnie Dyrecenter, som han passede efter skole. Senere kom han i lære og blev udlært i butikken. De unge år han tilbragte på Bytorvet, har givet Kenneth Barenholdt et særligt forhold til centeret.
Fik du læst: Lokal komponist laver lyd til stor amerikansk film
“Det er hyggeligt at komme tilbage hertil. Jeg har et specielt forhold til Farum Bytorv, fordi jeg var her i en alder, hvor man virkelig bliver knyttet til stedet og menneskerne. Vi var mange elever og lærlinge dengang, og mange af dem er her endnu. 'Slagter Jesper' stod i lære sammen med mig, så vi var en helt flok rødder, der var hernede, og nogle er altså blevet hængende”, fortæller han.
Selvom det er næste 25 år siden, han stoppede på Bytorvet, genkender Kenneth Barenholdt stadig mange af ansigterne fra dengang.“Det var rigtig sjovt, første gang jeg mødtes med bestyrelsen hernede, der vidste jeg, hvem alle sammen var. Og da jeg trådte ind af døren på Bytorvet, vidste jeg, hvem de var af navn alle sammen, og de anede ikke, hvem jeg var, og det er jo klart. Jeg var knægt, da jeg arbejdede her, og dem er der ikke nogen, der lægger mærke til, men jeg kunne godt genkende alle ansigterne, så det var lidt lige som at vende hjem”, fortæller han.

Nye udfordringer

Kenneth Barenholdt blev udlært fra Bonnie Dyrecenter i 1993. Efter læretiden kastede han sig over nye udfordringer og blev sælger i detailhandlen gennem en årerække. Senere tog han sig en uddannelse som ejendomsmægler, men siden 2006 har han arbejdet som kædechef for en landsdækkende detailkæde. Da stillingen som centerchef blev ledig, blev Kenneth Barenholdt opfordret til at søge stillingen, og han skulle ikke have lang betænkningstid, inden han søgte.
“Jeg synes, det kunne være super sjovt at få lov at prøve, så det to mig kun 30 sekunder at tænke det igennem. Jeg synes, udfordringerne her på Bytorvet er spændende og anderledes, og jeg synes, det bliver fantastisk at få lov at arbejde med så mange detailbutikker på tværs af de forskellige brancher. Jeg tror i øvrigt, at Bytorvet måske er Danmarks hyggeligste center, så det er sjovt at få lov at arbejde med det”, lyder det fra Kenneth Barenholdt.
Fik du læst: Hjertetræet: Handlende spredte juleglæde i stor stil
Den kommende centerchef har siden 1. december været det, han kalder, 'centerlærling'. Her han har fået et indblik i de mange forskellige opgaver, der er forbundet med jobbet. De næste måneder vil han bruge på at lære centeret endnu bedre at kende og kigge nærmere på, hvad der kan gøres bedre. I første omgang vil kunderne derfor ikke kunne mærke de store forskelle.
“Jeg skal ikke ind og revolutionere noget, der virker fint. Nu skal jeg lige lande og finde ud af, hvordan setuppet er. Jeg kan se, at man har mange roller som centerchef, så det er lidt komplekst, men når jeg har været her tre måneders tid, er jeg sikker på, der er en plan for, hvad der skal ske de næste tre-fem år. Men selvfølgelig har jeg en vision om, at vi skal blive endnu bedre, end vi er”, fortæller Kenneth Barenholdt.

Kenneth Barenholdt håber, at Bytorvet i fremtiden kan tiltrække flere kunder fra byerne rundt om Farum. Foto: Kristina Pihl

Kenneth Barenholdt håber, at Bytorvet i fremtiden kan tiltrække flere kunder fra byerne rundt om Farum. Foto: Kristina Pihl

Udvidelse af Bytorvet

I oktober kom det frem, at Dades, der ejer Farum Bytorv, og Furesø Kommune var blevet enige om at udvide Bytorvet med 6.000 m2 med tilhørende parkeringspladser. Udvidelsen vil give plads til nye spisesteder og butikker. Den kommende centerchef ser frem mod, at planerne forhåbenligt falder på plads inden for de næste par måneder. Kenneth Barenholdt mener, at udvidelsen vil gøre centeret endnu mere attraktivt i fremtiden.
“Jeg håber, at planerne for en udvidelse falder på plads, så jeg kan være med til at sætte mit eget præg på noget nyt. Vi har et stort opland til Farum, som vi ikke har godt nok fat i. Det er en af mine visioner at få godt fat i nabobyerne, og skal vi det, er det nødvendigt at få nogle flere tøjbutikker og spisesteder til hertil”, siger han.
Kenneth Barenholdt ser frem mod de kommende år på Bytorvet, og han glæder sig til at være med til at udvikle det. Han er overbevidst om, at centret kan noget helt specielit.
Fik du læst: Ægtepar gør drøm til virkelighed: Har sagt deres job op og åbner smørrebrødsforretning
“Her er hyggeligt, og stemningen er god. Det sammenhold butikkerne har, hvor man kan mærke, at de kender hinanden. Det er lidt ligesom at forestille sig en hovedgade for 30-40 år siden. Kunderne ved hvem hinanden er, det synes jeg er super hyggeligt, og så har man her på Bytorvet været gode til at skabe nogle rammer, der gør det ekstra hyggeligt med forskellige events. Det er ikke et stort koldt center, det er et brandhyggeligt center”, lyder det fra Kenneth Barenholdt.
Han lægger ikke skjul på, at når han 2. januar træder ind på Bytorvet med titlen som centerchef kan hans fortid som ungarbejder og lærling på Bytorvet, kan gøre en forskel.
“Jeg tror, at jeg kan bruge historikken herfra. Jeg var for eksempel med, da centret blev overdækket, og det tror jeg, er en god ballast at have med”, lyder det afslutningsvis fra Kenneth Barenholdt.

null

Publiceret 25 December 2017 08:30