"Så vi har rigtig meget at glæde os over, men også at glæde os til," lyder det fra borgmester Ole Bondo Christensen (A). Arkivfoto

Bondos nytårshilsen:

“Der er nok at tage fat på”

Furesøs jubilæumsår går på hæld. Vi er som ny kommune nået rigtig langt på de første 10 år, og hvis man spørger Furesøs borgere, så er vi den bedste kommune i landet at bosætte sig i. Hele 95 % af kommunens borgere vil anbefale andre at flytte hertil. Når man spørger borgerne, om de er tilfredse med den kommunale service, har Furesø også en placering blandt de bedste i landet. Også når det kommer til vores flotte natur og spændende kulturliv, har vi meget at byde på.
Vi har et godt samarbejde internt i byrådet og med vores rige foreningsliv. Vi har i et bredt samarbejde fået styr på økonomien og råd til at investere i fremtiden. Og det er nødvendigt – for flere børnefamilier flytter til, og vi bliver flere ældre.
Fik du læst: Ægtepar gør drøm til virkelighed: Har sagt deres job op og åbner smørrebrødsforretning
Vi er en af de kommuner, som lykkes bedst med at bringe vores arbejdsløse borgere i job, så de bliver selvforsørgende og kan bidrage til fællesskabet. Vi er for femte år i træk Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune, så vi netop kan tiltrække arbejdspladser. Vi har et skarpt fokus på vores grønne profil, hvor vi i 2017 kan se, at udledningen af CO2 er på halvdelen af niveauet fra 2008. Samtidig er økologiprocenten i vores kommunale institutioner på fire år steget fra 17 % til 64 %.
Fik du læst: Skolen kommer ud i virkeligheden
Så vi har rigtig meget at glæde os over, men også at glæde os til. I den kommende byrådsperiode skal vi have udviklet hjemmeplejen, så den er i top blandt landets kommuner. Vi skal have gjort vores skoler og daginstitutioner endnu bedre, så vi får glade og dygtige børn, der trives. Vi skal have færdiggjort området i Sydlejren på Flyvestationen, så vi kan byde flere nye borgere velkommen, og samtidig skal vi have kigget på vores trafik og støj, så vejene kan håndtere de flere nye borgere. Vi skal udvikle Værløse Bymidte og Farum Bytorv. Og så skal vi ikke mindst sætte fart på furesømodellen for god borgerinddragelse, så vi på de helt centrale områder i kommunen sikrer, at borgerne bliver inddraget og følt sig hørt.
Fik du læst: Byens huse er nu på udstilling
Der er nok at tage fat på. Vi vil samarbejde bredt i det nye byråd, hvor 10 nye byrådsmedlemmer og 11 fra det nuværende Byråd glæder sig til de mange spændende opgaver og samarbejdet med borgerne.

Glædelig jul og godt nytår!

Publiceret 26 December 2017 06:00

SENESTE TV