Eleverne skal ud i virkelighed for at prøve kræfter med forskellige erhverv. Det mener skoleleder på Lille Værløse Skole. Arkivfoto

Eleverne skal ud i virkelighed for at prøve kræfter med forskellige erhverv. Det mener skoleleder på Lille Værløse Skole. Arkivfoto

Skoleleder:

“Samarbejde med lokale virksomheder gavner eleverne”

Efter flere vellykkede pilotprojekter har Furesøs skole/virksomheds-Task Force samlet en række anbefalinger til, hvordan skoleelever og virksomheder kan føres sammen

Af
Af Anne Lønstrup

Ifølge skoleleder Peter Thomsen fra Lille Værløse Skole er det ofte skoleelevers mor, der inspirerer dem til, hvilken vej de vil gå erhvervsmæssigt.
Men eleverne kan også lære noget af at tage ud i på besøg i virkeligheden. Og det er, hvad bl.a. to 6. klasser på Lille Værløse Skole har gjort. De var på Konferencecentret Kollekolle og kom i nærkontakt med at tage livet af hummere, at udskære kød, at rede senge og meget mere.
Fik du læst: Se billeder og video: Centerchef tog afsked med Farum Bytorv med manér
”Både eleverne og virksomhederne skal have noget ud af at samarbejde, og det var vores elever og Kollekolle i høj grad fået,” siger Peter Thomsen, som har meldt sig ind i Furesø Erhvervsforening for yderligere at netværke til gavn for fremtidige virksomhedsbesøg.
”Ofte skal man have ansigter på for at skabe en god kontakt,” siger han og påpeger, at mange virksomheder har en social agenda kombineret med en interesse for at brande sig for de unge, som måske engang ad åre får lyst til at melde sig som elever i en branche, de har snuset til som skoleelever.

Alle skoler med i projektet

Peter Thomsen sidder i Furesø skole/virksomheds-Task Force og har netop været med til at samle to års erfaringer med en lang række projekter for kommunens folkeskoler i konkrete anbefalinger til Børne- og Skoleudvalget.
Fik du læst: DEBAT: "Har Venstre meldt sig helt ud af politik?"
Rådene lyder bl.a. på, at lærere rustes til at videreføre projekter og initiativer, at erhvervspraktikken bliver obligatorisk i folkeskolerne og i højere grad koordineret med det lokale erhvervsliv, og at arbejdet med skoleledernetværket bliver prioriteret endnu højere.
Erfaringerne fra Task Forcen bredes nu ud til alle skoler: Et nyt netværk med ledere fra Furesøs skoler og repræsentanter fra UU Sjælsø mødes fire-seks gange årligt for at holde fokus på samarbejdet mellem skoler og virksomheder.

null

Publiceret 27 December 2017 06:30

SENESTE TV