Modelfoto

Modelfoto

Kommuner starter en ny læsekreds

Biblioteker i otte kommuner starter læsekreds med bøger af lokale forfattere

Biblioteker i otte nordsjællandske kommuner, går nu sammen om en ny læsekreds, der hedder “Bøger fra baghaven”, som løber henover 2018.
“Bøger fra baghaven” kommer til at køre samtidig i otte nordsjællandske kommuner blandt andet Furesø og vil fokusere på bøger, der er skrevet af forfattere, der enten kommer fra eller bor i en af de otte kommuner.
“I læsekredsen vil man læse otte bøger af nordsjællandske forfattere, der skriver fra hvert deres hjørne af livet,” udtaler litteraturformidler Ann-Lisbeth Holm, der er projektleder på Furesøs bibliotekers indsats i det nordsjællandske samarbejde.
Hvis man har lyst til at være med i læsekredsen “Bøger fra baghaven”, skal man tilmelde sig til Ann-Lisbeth Holm på alho@furesoe.dk hurtigst muligt og senest 15. januar. Der er plads til max 12 deltagere. Læsekredsmøderne vil finde sted på tirsdage klokken 16 til 18.
Læsekredsen skal blandt andet læse romanen “Den røde jord fra Mzuzu” af den lokalt bosiddende forfatter Trine Andersen. Romanen handler om en kvinde, der tager til Afrika for at flygte fra sit lettere mislykkede liv i Danmark i håb om, at hun kan forsvinde i mængden, men der sker nærmere det modsatte.
Derudover skal læsekredsen også læse blandt andre romanen “Sommerhus” af Amalie Laulund Trudsø.
I løbet af året cirkulerer bøgerne mellem læsekredsene på de forskellige biblioteker, så alle grupper kommer igennem de samme bøger. Bøger fra baghaven afsluttes med et festligt arrangement på Kulturværftet i Helsingør, hvor de otte læsekredse samles for første gang og får mulighed for at møde nogle af de forfattere, de har læst i løbet af året. Følgende kommuner er med: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Halsnæs, Helsingør og Hillerød.

Publiceret 07 January 2018 06:00

SENESTE TV