Julie Vinding og Mie Uhre med en af deres firbenede patienter. Pressefoto

Julie Vinding og Mie Uhre med en af deres firbenede patienter. Pressefoto

Dyrlægeklinikken kommer til dyrene

To unge dyrlæger har fået indrettet en mobil klinik, som de kører ud med i hele Københavnsområdet

Af
Af Anne Lønstrup

To unge dyrlæger har fået indrettet en mobil klinik, som de kører ud med i hele Københavnsområdet
Julie Vinding fra Værløse og Mie Uhre mødte hinanden på dyrlægestudiet, skrev deres speciale sammen og blev begge færdige som dyrlæger i 2014.
Efter hver især at have hentet erfaring med forskellige ansættelser som dyrlæge, har de nu slået sig sammen om et fælles projekt: En fuldt udstyret, mobil dyrlægeklinik.
Fik du læst: Digtsamling sætter fokus på Farum
”I en tid, hvor mange forbrugere opsøger convenience-konceptet – får bragt mad og blomsterbuketter til døren, repareret bilruder på stedet o.s.v. - har vi lavet landets første mobile dyrlægeklinik med inspiration fra bl.a. USA,” fortæller Julie Vinding.

Få skridt til operationsbordet

”Vores forretning er meget inspireret af tendensen til at søge bekvemme løsninger på det pres, som mange oplever i en travl hverdag med job og børn. Vi har som dyrlæger ofte oplevet, at folk har svært ved at få et dyrlægebesøg passet ind oven i alt det andet, man skal nå,” siger Mie Uhre.
De fremhæver, at deres mobile dyrlægeklinik ikke blot vil være en gavnlig løsning for ejerne – men også kan blive en kæmpefordel for dyrene:
Fik du læst: Graduering i taekwondo
”Hvis man som ejer har svært ved at finde tid til et dyrlægebesøg, kan problemerne nå at udvikle sig mere end nødvendigt. En anden ting er, at dyrene undgår at blive stresset af at blive indleveret om morgenen og hentet om eftermiddagen eller at blive sat i en transportboks. De går bare ud af deres egen dør og ind i vores bil,” siger Julie Vinding.

Minihospital på fire hjul

De to dyrlæger har fået specialindrettet en bil, som dermed fungerer som et klinisk hospital på fire hjul med alle de samme muligheder som stationære klinikker. Bilen har bl.a. inhalationsnarkose, tandrøntgen, tandudstyr med bor, ultralydsscanner, blodprøvemaskiner, mikroskop og laboratorieudstyr.
Fik du læst: Kommunen starteren ny læsekreds
Dyrlægerne kører ud af Københavns. De behandler alle familiedyr og har kunder så langt væk som i Vordingborg, Holbæk og Frederikssund.
De åbnede forretningen i slutningen af november og er stadig i en startfase.
”Vi oplever en stor interesse. Hver gang vi holder et sted, kommer folk hen for at se vores klinik,” fortæller de to unge dyrlæger med den mobile klinik.

Bilen med det blå logo vækker opsigt, hvor den kommer frem. Pressefoto.

Bilen med det blå logo vækker opsigt, hvor den kommer frem. Pressefoto.

null

Publiceret 13 January 2018 07:00