Politiet om manden i buskene:

“Vi tager det meget alvorligt”

Der er fuld gang i efterforskningen i sagen om den yngre, usoignerede mand, der forrige fredag og igen i sidste uge sprang frem fra et buskads og forfulgte børn, mens han verbalt truede med at have en kniv

Af
Helene Stolle

Det er ikke uden grund, at forældre og andre voksne mennesker er ekstra på vagt i området ved golfklubben i Værløse. To børn er nemlig uafhængigt af hinanden siden forrige fredag blevet forfulgt af en mand, der pludselig sprang frem fra et buskads. Begge hændelser er blevet meldt til politiet, der tager sagen meget alvorligt.
“Vi har været ude med hundepatruljer, men der er endnu ikke noget nyt i sagen”, siger Mette Boldsen, der er fungerende politikommissær hos Nordsjællands Politi, til Furesø Avis mandag formiddag. Hun understreger dog, at sagen efterforskes.
“Den tages meget alvorligt”, siger hun men understreger samtidig, at der endnu ikke er noget kriminelt i sagen. 
"Men det skaber meget utryghed, og derfor tager vi os af det. Vi håber, at manden snart henvender sig selv til os", lyder det fra Mette Boldsen. 
I Facebookgruppen '3500 Værløse' har forældre skrevet om de to episoder for at advare andre borgere, og i begge tilfælde opfordres forældre til ikke at lade deres børn gå alene . 
Den første episode fandt sted fredag den 12. januar i området ved golfbanen og Æblehaven, og på Facebook skrev en mor sådan:
“Manden gemte sig i et buskads og sprang frem efter henden (pigen. red.) og truede hende verbalt med at ville bruge en kniv”.
Næsten samme episode fandt sted onsdag den 17. januar, da en anden pige kom ridende ved krydset Ryethøjvej og Kirkeværløsevej. Her sprang manden igen frem fra et buskads.
På Facebook skrev pigens mor:
“Han løb efter hende langs golfbanen på vej mod Netto. Han var fem meter bag hende og råbte, at hun skulle komme til ham nu. Hun (datteren, red) vender sig om og kan kende ham på beskrivelsen fra opslaget (i facebookgruppen, red.) fra i fredags. Hun sætter hesten i galop, men han løber meget hurtigt i hælene på hende, hvorefter hun sætter hesten i fuld galop og slipper fra ham”, står der i opslaget i facebookgruppen '3500 Værløse', hvor moren også skriver, at politiet senere var ude at lede efter manden med en hundepatrulje - dog uden at finde ham.
Nordsjællands Politi er interesserede i at høre fra folk i området, hvis de har set noget i forhold til de to episoder eller til manden. Man kan ringe til politiet på 1-1-4. 
 

Publiceret 22 January 2018 12:02

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV