Antallet af indbrud i Furesø er faldet - men tyvene har stadig travlt

Det tætte samarbejde mellem Nordsjællands Politi, Furesø Kommune og borgerne om forebyggelse af indbrud har givet pote. Ifølge tallene er antallet af indbrud nemlig faldet med 32 procent i 2017

Af
Helene Stolle

Det nytter at gøre livet besværligt for indbrudstyvene. Ifølge tallene for 2017 er der i Furesø blevet begået 166 færre indbrud end året før, hvilket svarer til et fald på 32 procent. Et resultat, der kommer efter den intensive fokus, der er i Furesø på indbrudsforebyggelse.
En indsats, der går på at udbrede nabohjælp og formidle sikring af boligen, og som både Furesø Kommune, Nordsjællands Politi og en særlig nedsat borgerfølgergruppe står bag.
Fik du læst: Fotogalleri og video: Folk er vilde med lokal festival - besøgstallet slog rekord
Det forebyggende arbejde fortsætter ufortrødent her i 2018, og det er der tilsyneladende også god grund til, for i årets første uger, er der begået en hel del indbrud. Alene i den forgange weekend havde syv boliger ifølge Nordsjællands Politi, uvelkomment besøg. Her gik det udover boliger på Anekæret, Fuglevænget og på Tornehøj i Farum, mens indbruddene i Værløse fandt sted på Skovløbervangen, Åkandevej, Skovbakken og Elsevej.

Tryghedsvandringer og nabohjælp

Nabohjælp er et af de helt afgørende stykker værktøj i forebyggelsen af indbrud. Ifølge Furesø Kommune viser opgørelser nemlig, at man i de områder, hvor man aktivt yder nabohjælp, reducerer forekomsten af indbrud med hele 25 procent.
“Og måske skal én af forklaringer på de positive takter fra 2017 findes i gode naboers samarbejde. Antallet af nabohjælpere steg nemlig med over 25 procent henover året, og med over 2900 tilmeldte hustande blev Furesø Kommune i 2017 den kommune, der har flest aktive nabohjælpere i Nordsjællands Politikreds”, fortæller Furesø Kommune i en pressemeddelelse.
Fik du læst: Politiet om manden i buskene: "Vi tager det meget alvorligt"
Samtidig har flere lokale grundejerforeningerne takket ja til tilbuddet om tryghedsvandringer og oplæg om indbrudsforebyggelse ved generalforsamlinger med Nordsjællands Politi og Furesø Kommunes indbrudskoordinator. En tryghedsvandring er en gåtur rundt i et boligområde sammen med en ekspert med et kamera og en skriveblok. Her ser man på adgang til haver, carporte indgangspartier med indbrudstyvens briller på.
Sammen med beboerne tages notater og billeder af de ting, der i området med fordel vil kunne forbedres eller ændres for at gøre livet for indbrudstyvene så surt som muligt. Furesø Kommune og Nordsjællands Politi opfordrer flere grundejerforeninger til at gøre brug af tilbuddet.
En tryghedsvandring eller oplæg ved grundejer-, bolig- eller beboerforenings generalforsamling kan bestilles på indbrud@furesoe.dk
 
'Giv dit hus tre minutter' - video fra Det Kriminalpræventive Råd: 

Publiceret 23 January 2018 12:30

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV