Her er det nye Udvalg for digitalisering og innovation i Furesø Kommune - formentlig det første af sin slags i Danmark.

Her er det nye Udvalg for digitalisering og innovation i Furesø Kommune - formentlig det første af sin slags i Danmark.

Furesø er firstmovers:

Nyt udvalg skal se ind i fremtidens teknologi

Som formentlig de første i Danmark har Furesø lavet et innovations-udvalg

Et helt nyt udvalg har set dagens lys i Furesø Byråd. Udvalget for digitalisering og innovation skal sammen med de andre udvalg samle kræfterne om at gribe de velfærdsudfordringer og muligheder, Furesø står overfor. Udvalget, som nu har holdt sit første møde, er så vidt vides det første af sin slags i Danmark.
Fik du læst: Kommunen kommer kritiker i møde: Ønsker ikke at dumpe priserne på Bymidten
“I udvalget arbejder vi for at gøre det lettere og mere enkelt for kommunes medarbejdere og institutioner at løse deres kerneopgave effektivt. Selv om vejen dertil er brolagt med udfordringer, så er målet enkelt: Vi skal finde nye udviklingsveje og innovative løsninger på velfærdsområdet, der skaber værdi for vores borgere”, siger Lars Carstensen (K), der er formand for udvalget.
Læs også: Sådan fordeles den politiske magt fremover
Udvalget mødes som udgangspunkt hver måned men har også bedt forvaltningen om at udarbejde forslag til, hvordan der kan arbejdes med mere fleksible mødeformer. “Vi skal i Furesø holde blikket rettet mod en stram økonomisk styring. Det betyder, at vi skal fjerne unødige arbejdsgange, og vi skal tænke nyt og anderledes, når opgaven er at skabe bedre velfærd for færre ressourcer. Øget fokus på digitale og innovative løsninger skal bidrage til dette og gøre det lettere for borgerne at betjene sig selv hurtigt, nemt og enkelt og gerne hjemme fra sofaen”, slår Lars Carstensen fast.

Publiceret 26 January 2018 10:47