Som formand for Ungerådet i Furesø har Muhammed Bektas, der nu sidder i byrådet, haft en stor rolle i skabelsen af det gode ungeliv i kommunen. Arkivfoto: Kristina Pihl

Som formand for Ungerådet i Furesø har Muhammed Bektas, der nu sidder i byrådet, haft en stor rolle i skabelsen af det gode ungeliv i kommunen. Arkivfoto: Kristina Pihl

Furesø kan noget med de unge:

Det skal fejres på onsdag

Furesø er Årets Ungdomskommune 2018, og det bliver officielt fejret på onsdag - kommer du?

Af
Helene Stolle

Selvom det er et stykke tid siden, at det blev offentliggjort, at Furesø har vundet prisen som Årets Ungdomskommune 2018, er det endnu ikke blevet fejret. Men det bliver det på onsdag den 31. januar.
Prisen som Årets Ungdomskommune anerkender i høj grad bredden i Furesøs mange initiativer, og derfor vil der ved onsdagens fejring også deltage mange af de unge og foreninger, der spiller en stor rolle i indsatsen. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.
 
Fik du læst: Kommunen kommer kritiker i møde: Ønsker ikke at dumpe priserne på Bymidten
“I DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd, red.) uddeler vi hvert år prisen Årets Ungdomskommune. Det gør vi for at anerkende og sætte fokus på de kommuner, der går forrest, når det kommer til at sikre unges muligheder og indflydelse. I år har Furesø Kommune udmærket sig ved simpelthen at være nået rigtig langt med rigtig mange initiativer for og med unge. De har mange fritidsaktiviteter for unge, er dygtige til at handle hurtigt og har blik for unge på kanten, og jeg glæder mig til at se, hvad de kan drive arbejdet til i år 2018”, siger Kasper Sand Kjær, der er formand i DUF.
Læs også: Unge tog initiativ til stjerneforedrag
Borgmester Ole Bondo Christensen (A) håber at se både unge i alderen 10-25 år og eventuelt deres forældre til markeringen og i det videre arbejde med forholdene for unge.
“Vi er rigtig glade for at have modtaget prisen som Årets Ungdomskommune 2018, og jeg glæder mig til at få lejlighed til at takke de mange medarbejdere, foreningsfolk, DUF og ikke mindst de unge mennesker som har ydet deres bidrag. En sådan pris forpligter, og vi vil derfor fortsat have fokus rettet mod en positiv udvikling af hele ungeområdet i 2018 og i årene frem”, siger han.
Prisen 'Årets Ungdomskommune' blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt foreningsarbejde med børn og unge.Program for receptionen onsdag den 31. januar kl. 15.30-17.00. 

Taler fra kl. 16.00 ved Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune, Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, Tine Hessner, formand for udvalg for Kultur, Fritid og Idræt, Muhammed Bektas, næstformand for udvalg for Kultur, Fritid og Idræt 
Klassisk musik v. Peter Messerschmidt, nomineret til Årets Talentpris 2017 - en pris der gives til furesøunge, der har markeret sig inden for kultur- og idrætsområdet.

Publiceret 26 January 2018 15:55

SENESTE TV