Villaejere har sorteret affald længe, nu skal resten af Furesø med. Arkivfoto

Villaejere har sorteret affald længe, nu skal resten af Furesø med. Arkivfoto

Nu skal hele Furesø til at sortere affald

Alle villaer i Furesø Kommune er tilbudt affaldssortering. Nu skal resten med

Alle villaer i Furesø Kommune er nu blevet tilbudt affaldssortering tæt på deres hjem, og kommunens forberedelser til affaldssortering i rækkehuse og etageboliger er i fuld gang.

Vesterbos ejendomsmester Mikkel Munk, og Gitte Schack, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Vesterbo, har gennem et pilotprojekt høstet erfaringer med affaldssortering i boligforeningen.

Fik du læst: Træerne på Bymidten mistrives - nu skal de skiftes

“Det er vigtigt for os at gøre et grundigt forarbejde til den nye affaldsordning i områder med rækkehuse og etageboliger, da den kommer til at berøre rigtig mange borgeres hverdag. Derfor har vi igangsat pilotprojekter, hvor vi kan få erfaringer med beboerinddragelse og den demokratiske proces i det enkelte boligområde. Vi afprøver også forskellige beholdertyper, da vi gerne vil tilbyde boligområderne flere valgmuligheder, så de kan vælge den løsning, der passer bedst til dem,” siger formand for Udvalg for Natur og Grøn Omstilling, Lene Munch Petersen (A).

Fire boligområder meldte sig i 2017 til at høste erfaringer med affaldssortering; Vesterbo og Espebo i Værløse samt Paltholmpark og Solhøjpark i Farum. Den 17. januar 2018 besluttede det nye Udvalg for Natur og Grøn Omstilling at udvide pilotprojektet i Vesterbo med 125 rækkehuse udover det tidligere igangsatte forsøg med etageboligerne i Langhuset.

“Affaldssortering er kommet for at blive. Vi valgte at være med i projektet, da vi så det som en mulighed for at komme i gang tidligt og forberede affaldssorteringen bedst muligt,” siger Gitte Schack, medlem af affaldsgruppen og formand for afdelingsbestyrelsen i Vesterbo.

Publiceret 31 January 2018 05:00