Claus Hjort Frederiksen besøgte Mikkelsen Electronics sammen med to repræsentanter fra GDELS. Foto: Kristina Pihl

Claus Hjort Frederiksen besøgte Mikkelsen Electronics sammen med to repræsentanter fra GDELS. Foto: Kristina Pihl

Tocifret millionordre til lokal virksomhed

Forsvarsministeren besøgte Mikkelsen Electronics i Farum for at høre nærmere om firmaets millionordre

Af
Af Kristina Pihl

Den Farum-baserede familievirksomhed Mikkelsen Electronics har sikret sig en stor tocifret millionordre hos schweiziske General Dynamics European Land System (GDELS). Det schweiziske firma skal nemlig levere 309 pansrede mandskabsvogne, Piranha 5, til det danske forsvar, og nu har Farum-firmaet fået en central rolle i leveringen, da Mikkelsen Electronics skal levere kabler og styrebokse til de 33000 kg. tunge vogne.

Fik du læst: Video: Ny skoleleder hilst velkommen med flag og high fives

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøgte onsdag Farum-firmaet for at høre nærmere om projektet. Ministeren fik sig også en rundvisning i lokalerne på Havremarken.

Nye muligheder

Mikkelsen Electronics er specialiseret i kabelmontage og støbninger. Den tocifret millionordre til GDELS bliver dog firmaets første indenfor forsvarområdet, og det giver helt nye muligheder.

“Det er en rigtig interessant ordre for os, fordi vi bliver placeret på landkortet som nogen, der kan noget indenfor forsvarsområdet”, forklarer Kim Christianen, der er administrerende direktør i Mikkelsen Electronics, og fortsætter:

“Det, der er fidusen for os ved at gå ind i den her branche, er, at vi får tilført noget viden, så vi kan noget mere, og vi får nogle referencer, som gør, at vi kan gå ind i andre industrier”, forklarer han.

Fik du læst: Invitation til Wozniacki: Kom på besøg i din hjemby

Den nye ordre til GDELS betyder, at Mikkelsen Electronics har måtte leje flere lokaler i Farum, der skal huse den nye produktionen. Inden længe vil virksomheden gå i gang med produktionen, så de første kabler og styrebokse er klar til levering i foråret og efteråret 2018. Håbet er, at samarbejdet med GDELS kan udvikle sig på længere sigt.

Fik du læst: Opfordring fra Farum Sogn: "Pas på de gamle træer ved Farum sø"

“Jeg håber, at vores første ordre bliver starten på noget endnu sjovere, fordi det er et langsigtet samarbejde, både de og vi kigger efter. I deres verden er det lettere, hvis de har nogle partnere, de kender, så der er så mange positive elementer ved samarbejdet foruden, at det skaber flere arbejdspladser,” fortæller Kim Christiansen.

 

Forsvarsministeren fik mulighed for at se nogle af de kabler og støbninger, som firmaet i Farum arbejder med. Foto: Kristina Pihl

Forsvarsministeren fik mulighed for at se nogle af de kabler og støbninger, som firmaet i Farum arbejder med. Foto: Kristina Pihl

Mikkelsen Electronics

  • Mikkelsen Electronics beskæftiger i dag 60 medarbejdere i lokalerne i Farum og 50 i Nis i Serbien.
  • Virksomheden, der blev stiftet 1971, er i dag repræsenteret af familiens anden generation gennem døtrene Ulla Holmen og Anne Levinsen. Selv om de begge er trådt ud af bestyrelsen, har de begge stadig en fremtrædende rolle som henholdsvis marketing manager og sales manager i virksomheden.

Publiceret 01 February 2018 00:00

SENESTE TV