Niordsjællands Politi får tilført 11 nye betjente, der netop har gennemgået den nye to-årige basisuddannelse på Politiskolen. Modelfoto

Niordsjællands Politi får tilført 11 nye betjente, der netop har gennemgået den nye to-årige basisuddannelse på Politiskolen. Modelfoto

11 betjente fra ny politiuddannelse klar til tjeneste i Nordsjælland

Nordsjællands Politi får 11 nye betjente, der netop har bestået politiets nye og kortere basisuddannelse

Af
Martin Warming

Martin Warming

De første politibetjente fra politiets nye 2-årige basisuddannelse er nu færdige. 11 af 84 nye betjente er på vej til Nordsjællands Politi.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

De 84 betjente er dermed den første årgang fra politiets nye 2-årige basisuddannelse - og 11 af de nyuddannede betjente stempler ind hos Nordsjællands Politi, hvor chefpolitiinspektør Magnus Andresen er glad for at sige velkommen de nyuddannede betjente.

Fik du læst: Video: Ny skoleleder hilst velkommen med flag og high fives

”Det bliver spændende at være med til at videreomsætte deres tillærte teori til praktisk arbejde i vores politikreds. Det er jo en grundlæggende del af den 2-årige uddannelse, at betjentene skal have omsat teorien til praktisk arbejde, hvor de har fået deres første erfaringer under den gennemførte praktikperiode. Vi glæder os til bygge videre på deres erfaringer, og vi ser frem til at være med til at videreuddanne dem,” siger han i pressemeddelelsen fra Rigspolitiet.

Og ifølge HR-direktør hos Rigspolitiet, Ina Eliasen, er der i den grad brug for de ekstra hænder ude i kredsene.

”Dansk politi har de seneste år fået rigtig mange nye og tunge opgaver. Så det er positivt, at vi samtidig med den nye basisuddannelse også kan øge optaget og få flere betjente ud og hjælpe til med at løfte”.

Fik du læst: Invitation til Wozniacki: Kom på besøg i din hjemby

Selv om de nyuddannede betjente kun har siddet på skolebænken i to år - altså et år kortere end politiets gamle grunduddannelse - er Ina Eliasen helt tryg ved at sende dem ud i politikredsene.

”De nyuddannede betjente får en rigtig god uddannelse, som giver dem de nødvendige redskaber til at løse de mange opgaver, de bliver stillet overfor. De lærer blandt meget andet om arbejdet i beredskabet, konflikthåndtering, patruljetjeneste, cyber-kriminalitet, kultur, etik og politijura. Den kortere uddannelsen har fået mere fokus på den praksisnære politifaglighed, så vi sikrer, at de bliver klædt rigtig godt på til deres fremtidige arbejde,” siger hun og understreger samtidig, at man hos politiet ikke stopper sin læring, når man består fra Politiskolen.

Publiceret 02 February 2018 08:13