Der er planer om en naturlegeplads på Farum Kaserne. Foto: Grundejerforeningen Farum Kaserne

Der er planer om en naturlegeplads på Farum Kaserne. Foto: Grundejerforeningen Farum Kaserne

Ny naturlegeplads for større børn på Farum Kaserne

Et nyt fristende mål for en søndagsudflugt i Furesø Kommune er i støbeskeen. Det drejer sig om en naturlegeplads for større børn med bl.a. en dobbelt svævebane

Af
Af Anne Lønstrup

Grundejerforeningen i 'Farums smukkeste bydel', som Farum Kaserne kalder sig, vil skabe en offentlig tilgængelig naturlegeplads. I forvejen har området legepladser for de mindre børn og en kælkebakke. Nu er det planen at bygge en mere udfordrende legeaktivitet for de større børn.

Fik du læst: Farumgård-sagen skal for retten

”Vi har bl.a. planer om at opføre to tårne, som holder en dobbelt svævebane på omkring 25-30 meter, hvor to legekammerater kan køre om kap ved siden af hinanden. Så skal vi have et lavt trædæk, så man kan gå hele vejen ned til søen. Her kan man være på sikker grund, hvis man har lyst til at sidde med et fiskenet.”

Sådan siger formand for Grundejerforeningen Farum Kaserne, Carsten Ildor. Han fortæller videre, at politikerne i Udvalg for byudvikling og bolig har godkendt et nyt lokalplanforslag, der åbner mulighed for at etablere naturlegepladsen. Efter planen kommer lokalplanforslaget i høring i begyndelsen af marts.

I lokalplanforslaget kan man bl.a. læse, at der er planer om bålplads og picnicområde med enkle træmøbler. Naturlegepladsen skal bygges af stubbe og stammer i ubehandlet træ, hvor kun mindre dele af tovværk og metal indgår, sådan at legepladsens udformning understøtter områdets præg af naturområde.

 

Grundejerforeningen vil nu gå i gang med at indhente tre konkrete tilbud på etablering af legepladsen, fortæller Carsten Ildor. Han tilføjer, at lokale ejendomsmæglere, Rema 1000 og entreprenørerne på området sponserer nogle af legepladselementerne.

Få udgifter til kommunen

Naturlegepladsen skal ligge på en grund, der er ejet af kommunen, og som ligger nord for Kompagnivej på Farum Kaserne.

Formanden for Udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard, (C), bekræfter, at den nye lokalplan er på vej efter drøftelser mellem kommunen, Danmarks Naturfredningsforening og Grundejerforeningen Farum Kaserne.

Fik du læst: Kvikke medarbejdere på Bytorvet fangede lommetyv

”Beboerne deroppe vil gerne opstille nogle legeredskaber tæt på naturen, men uden at bryde den fredning, der er af området. Der skal være offentlig adgang, og kommunen får begrænsede ekstra udgifter i forbindelse med legepladsen. Grundejerforeningen Farum Kaserne står selv for indkøb og vedligeholdelse af legeredskaberne,” siger han.

null

Publiceret 16 February 2018 06:30