Arkivfoto: Martin Warming

Arkivfoto: Martin Warming

DEBAT:

Hvordan får vi liv på Farum Hovedgade ved Frodes plads?

Ulla og Bent Hertz, Dybedalsvej 14, 3520 Farum. Lissi Pedersen, Dr. Mundtsvej 13, 3520 Farum. Ulla Larsen, Krogen 5A, 3520 Farum

Siden Spar-købmanden lukkede har området overfor Danske Bank set forsømt og kedeligt ud, og området har indbudt til hærværk og opholdsted for mere elle mindre lyssky elementer.

Glæden var derfor stor, da der en dag i sensommeren 2017 kom et skilt med SOLGT ved indkørslen, så sker der da nok noget, var vi mange der tænkte.

I september kunne vi så læse en artikel i Furesø Avis, at Korf Ejendomme, der havde købt området, dvs. Hovedgaden 46-48, sammen med Rema 1000, der ejer Hovedgaden 50A, havde lagt en samlet plan. Artiklen var ledsaget af en skitse over planen.

Rema 1000 placeres bagerst i området op mod Gammelgårdsvej. Midtbyens beboere har savnet en dagligvarebutik efter Spar-købmandens lukning, så for dem vil en Rema 1000 være en løsning.

Læs også: Byggeprojekt på Farum Hovedgade: Det sker der nu

I de nye ejeres plan er en bygning i varieret højde op til fire etager placeret ca. der hvor Spar-købmandens bygning ligger i dag. Bygningen er intet sted højere end Danske Bank. Bygningens nederste etage er tænkt som en række små specialbutikker. Resten af etagerne er til beboelse.

Pladsen mellem bygningerne er til parkering, samt et lille torv og pavillon  evt. til en isbutik.

Kombinationen af dagligvarebutik, specialbutikker og beboelse vil efter vores mening give området ved Frodes Plads fornyet liv og sikkert også skaffe flere kunder til de andre nærliggende butikker.

Mere beboelse på Hovedgaden støtter også kommunens ønske om tættere bebyggelse.

Vi synes ejerne har bestræbt sig på ikke at ”forstyrre” de omliggende huse og Danske Banks fine bygning mere end højest nødvendigt, men man kan ikke bygge nyt, så det ser ud som gammelt, det er ikke ærligt.

I lyset af at også Kommunen har ønsket mere liv i Hovedgaden, undrer vi os over, at vi ikke har hørt mere til byggeplanen. Vi opfordrer hermed Kommunen til her i avisen at redegøre for hvordan det går med byggeplanerne.

Publiceret 16 February 2018 10:38

SENESTE TV