Inden længe kan det første havørne-par slå sig ned i Furesø. Arkivfoto: Martin Warming

Inden længe kan det første havørne-par slå sig ned i Furesø. Arkivfoto: Martin Warming

Havørne på boligjagt ved Søndersø

Det er helt unikt, at Nordens største rovfugl er set i Furesø

Af
Af Kristina Pihl

Havørne er kommet til Furesø - mere præcist til Søndersø.

Gennem de sidste par uger er et havørnepar blevet set ved Søndersø, mens de har været på udkig efter et sted at bygge rede. Mette Bjerre Larsen, der er biolog i Furesø Kommune, fortæller, at det endnu ikke er sikkert, at havørnene slår sig ned her.

Fik du læst: Ny naturlegeplads for større børn på Farum Kaserne

“Havørne-parret er blevet set sidde på isen ved Søndersø, og så har de kredset rundt om sumpskovs-området nord for Søndersø vandværk. Vi har ikke fået bekræftet, at de har slået sig ned endnu, men det er nu her, de skal begynde at bygge rede,” fortæller hun.

At havørne nu har fundet vej til Furesø er lidt af en sensation.

“Vi har aldrig haft et ynglende havørnepar i Furesø, så hvis de slår sig ned og bygger rede så tæt på et bebyggede område, er det stort,” forklarer Mette Bjerre Larsen.

Fik du læst: Billigt og bæredygtigt på flyvestationens lækreste grund

Om parret vælger at slå sig ned ved Søndersø afhænger af, om de kan leve uforstyrret. Derfor har Furesø Kommune hængt to sedler op nord for Søndersø vandværk, hvor de beder borgerne om hjælp.

“Over den næste måned kan det være, at ørnene bygger deres rede, hvis de ikke forstyrres. Derfor vil vi bede færdene om ikke at gå ind i området,” skriver Furesø Kommune.

Publiceret 21 February 2018 00:00

SENESTE TV