Borgmester Ole Bondo Christensen kalder udligningsreformen for 'tyveri ved højlys dag'.

Borgmester Ole Bondo Christensen kalder udligningsreformen for 'tyveri ved højlys dag'. "Med de foreslåede modeller vil der yderligere overføres mellem 35 og 50 millioner kroner årligt fra furesøborgerne til borgerne i eksempelvis Ålborg, Herning og Odense", siger han. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Bondo om udligningsreform:

“Helt forrykt - det kan få fatale konsekvenser for Furesø”

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) kalder forslaget til ny udligningsreform for ’tyveri ved højlys dag’, og han opfordrer borgerne til at råbe op

Af
Helene Stolle

Der er ingen pæne ord fra Ole Bondo Christensen (A) om det forslag til en ny udligningsreform, som Finansieringsudvalget er kommet med.

Fik du læst: Udvalg har sagt ja: Planer for Posthusgrunden kan snart sættes i gang 

Ifølge borgmester Ole Bondo Christensen er der nemlig tale om tyveri ved højlys dag, og i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune lægger han ikke skjul på, at han med byrådet i ryggen vil bruge alle veje til at påvirke de landspolitiske forhandlinger til at ændre flere ting i rapporten.

“Jeg vil opfordre alle furesøborgere til at gøre det samme”, siger han i pressemeddelelsen.

35-50 millioner ekstra fra Furesø

Med udligningen bliver der hvert år omfordelt penge fra hovedstadsområdet til de jyske kommuner, men ifølge Ole Bondo Christensen lægger forslaget til den nye udligningsreform op til, at der skal tilføres endnu flere penge fra Furesø til det jyske.

“Med de foreslåede modeller vil der yderligere overføres mellem 35 og 50 millioner kroner årligt fra furesøborgerne til borgerne i eksempelvis Ålborg, Herning og Odense. Tre kommuner, der kører for fuld damp på vækstlokomotivet, får altså hældt millioner af kroner efter sig - en stor del finansieret af furesøborgerne”, lyder det fra Ole Bondo Christensen, der også mener, at forslaget til en ny udligningsreform, der er en rapport på 280 sider, har en række fejl og mangler. 

Fik du læst: Se de unikke billeder: Havørne ved Søndersø

“For det første rammes vi af, at vi er dygtige til at få borgere i arbejde efter kortere eller længere tids ledlighed. Det betyder, at vi nu straffes for en tre år gammel refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet, der ikke havde forudset, at vi ville være så gode til at sikre beskæftigelse i Furesø Kommune”, siger Ole Bondo Christensen, der også mener, at Furesø rammes af en ikke solid statistik.

“Danmarks Statistik har spurgt et mindre udsnit af udlændinge i Danmark om deres selvrapporterede uddannelsesniveau, herunder i Furesø. Kun 35 procent af de adspurgte på landsplan har besvaret undersøgelsen, og der er også stor forskel på, hvor mange og hvem der har svaret i den enkelte kommune. Vilkårlige svar, fra en vilkårlig gruppe, som selv har vurderet deres uddannelsesniveau. Som med alle os andre, kommer man ind i mellem til at lægge lidt til, når man skal selvvurdere egne kompetencer her. En tandlægeuddannelse fra et tredjeverdensland er ikke helt det samme som, at den kan anvendes til at praktisere som tandlæge i Danmark. Misforståelser og en meget lille svarprocent kan i værste fald koste Furesø 24 millioner kroner i udligning. Det er helt forrykt. En så stor omlægning må som minimum baseres på et solidt statistisk grundlag”, lyder det fra Ole Bondo Christensen, der fortsætter:

Fik du læst: Mad og film: Velgørenhed i Værløse Bio

“Vi har sammen med de 34 hovedstadskommuner arbejdet benhårdt på at afbøde de negative konsekvenser af en kommende udligningsreform. Nu må de kommuner, der rammes uforholdsmæssigt hårdt, gå sammen om at få stoppet dette tyveri ved højlys dag”, siger han i pressemeddelelsen. 

Publiceret 22 February 2018 13:50