"Jeg går varmt ind for, at vi sætter ind i områder, hvor der er problemer med kriminalitet, vold, undertrykkelse og snyderi med offentlige midler. Og tak til regeringen for at tage hul på det. Men skal vi løse noget for alvor, så skal byrådene holde sig relevante og gøre sin del af arbejdet", skriver det tidligere byrådsmedlem i Furesø men nu folketingskandidat i Furesø/Egedalkredsen, Helle Katrine Møller. Arkivfoto

DEBAT:

"Ærmerne skal smøges op i ’ghettoerne’"

Helle Katrine Møller (B), folketingskandidat i Furesø/Egedal, Søndersøvej 27, Værløse

Selvfølgelig kan vi ikke i Danmark have lovgivning, der stiller borgerne forskelligt. Men det synes regeringen åbenbart, når det gælder bekæmpelse af parallelsamfund.

Det er helt åbenlyst, at der er problemer i boligområder med mange fattige eller på andre måder udsatte. Det er lige så åbenlyst, at de problemer spilder over til resten af samfundet, når de bliver store nok. Og det er her vi står nu. Fordi vi – og også Radikale Venstre – af forskellige grunde har overhørt signalerne.

Fik du læst: Jonstrup får ny købmand

Jeg går varmt ind for, at vi sætter ind i områder, hvor der er problemer med kriminalitet, vold, undertrykkelse og snyderi med offentlige midler. Og tak til regeringen for at tage hul på det. Men skal vi løse noget for alvor, så skal byrådene holde sig relevante og gøre sin del af arbejdet.

Byrådene kan vælge at indføre sociale normeringer. Det ved vi virker. Byrådene kan tegne skoledistrikterne, så børn fra udsatte boligområder bliver fordelt på flere skoler. Det ved vi også virker.

Byrådene kan pålægge jobcentre og socialforvaltninger at handle efter loven, så offentlige ydelser udbetales til dem, der opfylder kriterierne. Byrådene kan skabe incitamenter til, at foreningslivet bliver en del af mange flere udsattes hverdag – unge som ældre. (Forudsat selvfølgelig, at foreningerne blander holdene, så vi ikke bare parallelforskyder samfundsforholdene ind i foreningerne).

Fik du læst: Hjertet på rette sted: Spejdernes Genbrug hjælper de hjemløse i kulden 

Folketinget bør så på sin side rydde op i den næsten uigennemtrængelige jungle som fx erhvervskoleuddannelserne udgør. Folketinget bør også øge politiets ressourcer. Folketinget skal sikre bedre opholdssteder for fjernede eller fængslede unge, så de ikke bliver rugekasser for nedtur men rugekasser for social mobilitet. Og Folketinget skal selvfølgelig sikre, at de offentlige ydelser ligger på et anstændigt niveau.

Vi skal undertrykkelsen, volden, kriminaliteten og snyderiet til livs. Det skal vi alle steder, og også i ”ghettoerne”. Men ikke ved at stille borgerne uens over for loven. Og vi skal hjælpes ad.

Publiceret 02 March 2018 10:04

SENESTE TV