Hvis Øjvind Vilsholm kommer i folketinget, bliver det første gang efter kommunesammenlægningen, at en Furesøborger bliver folketingsmedlem. Foto: Kenneth Løvholt

Hvis Øjvind Vilsholm kommer i folketinget, bliver det første gang efter kommunesammenlægningen, at en Furesøborger bliver folketingsmedlem. Foto: Kenneth Løvholt

Vilsholm måske på vej i Folketinget

Kommer Øjvind Vilsholm i Folketinget vil han søge orlov fra jobbet som byrådspolitiker

Enhedslistens byrådsmedlem Øjvind Vilsholm kan være på vej mod en plads i Folketinget allerede i næste måned. Øjvind Vilsholm er nemlig suppleant til Folketinget for Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, der stiller op som præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

“Maria har meddelt mig, at hun vil trække sig fra Folketinget, hvis hun bliver valgt, så jeg må holde mig klar, så jeg kan hoppe ind, hvis det bliver nødvendigt”, fortæller Øjvind Vilsholm til Furesø Avis.

Fik du læst: Jonstrup får ny købmand

Ifølge Øjvind Vilsholm er en plads i Folketinget en fantastisk mulighed for ham selv og en gevinst for Furesø Kommune.

“Først og fremmest er det en mulighed for, at jeg kan få prøvet af, hvordan det er at være politiker på fuld tid. Byrådet er jo noget, der skal passes ved siden af mit normale arbejde. Og selvom jeg bruger mit byrådshonorar til at købe mig fri fra mit arbejde en dag om ugen, er det alligevel svært at få enderne til at mødes. Som folketingsmedlem skal man kun koncentrere sig om politik, så det vil jeg glæde mig til at prøve, siger Øjvind Vilsholm og fortsætter:

“Derudover får jeg mulighed på at blive klogere på nogle af de områder, jeg især arbejder med i Furesø Kommune. Maria Gjerding er både miljøordfører og familieordfører, og jeg er jo næstformand for Udvalget for Natur, miljø og grøn omstilling og sidder desuden i Udvalget for dagtilbud og familier. Så hvis jeg får chancen for en tur i Folketinget, vil jeg vende tilbage til byrådet med viden, som jeg kan bruge i byrådsarbejdet fremover, tilføjer han.

Fik du læst: Hjertet på rette sted: Spejderne Genbrug hjælper de hjemløse i kulden

7. april bliver det afgjort, hvem der skal være præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Hvis Øjvind Vilsholm kommer i Folketinget vil han søge orlov fra sin plads i byrådet. Her vil han blive afløst af Helle Vallentin, der vil repræsentere Enhedslisten i byrådet frem til næste folketingsvalg, hvor Øjvind Vilsholm så vender tilbage til Furesø.

kp

null

Publiceret 02 March 2018 14:00