Charlotte Lembourn bor i dag i Ganløse men nyder at være tæt på barndomsbyen Farum. Foto Kristina Pihl

Charlotte Lembourn bor i dag i Ganløse men nyder at være tæt på barndomsbyen Farum. Foto Kristina Pihl

Kræftdiagnose ændrede alt for Charlotte:

Nu satser hun på musikken

Da Charlotte Lembourn i 2008 fik konstateret kræft, valgte hun at sige sit job op for at fokusere på musikken. Nu er hun albumaktuel sammen med trioen Charlotte Lembourn Band

Af
Af Kristina Pihl

Charlotte Lembourn er vokset op i Farum Midtpunkt. Det var her, at hun i en alder af fire år første gang satte sig ud foran familiens hoveddør og spillede musik for de forbipasserende. Hun skrev sin første sang som 11-årig og i teenageårene dannede hun sammen med tre andre piger et band i fritidsklubben Regnbuen, som de turnerede rundt med i Værløse og Farum. Men da voksenlivet med fuldtidsjob, mand og børn trængte sig på, kom musikken i baggrunden.

Fik du læst: Nyt posthus åbner på tirsdag

Det var en brystkræft-diagnose i 2008, der vendte op og ned på det hele. Charlotte Lembourn måtte sige farvel til mand, hus og bil og valgte at satse på musikken. I dag, 10 år senere, udgiver hun albummet 'Walk The Labyrinth'. Hun håber, at albummet kan inspirere andre.

“Jeg vil gerne røre folk med min musik, og komme med det budskab, at det gælder om at udleve sine drømme, mens man kan,” fortæller hun.

Gisilomi - de sprængte mødomme

Charlotte Lembourn havde sin første store optræden til juleafslutningen på Bybækskolen i 1980'erne, hvor hun foran en fyldt sal optrådte med sine egne sange.

Ifølge Charlotte Lembourn var det dog en kvindelig pædagog i Regnbuen, der for alvor satte gang i musikdrømmen. Pædagogen opfordrede hende og tre andre piger til at danne et pigeband. Bandet fik navnet Gisilomi. men uofficielt kaldte de sig 'de sprængte mødomme'.

Fik du læst: Hjertet på rette sted: Spejdernes genbrug hjælpe de hjemløse i kulden

“I Regnbuen var der et musikrum, men det var altid drengene, der spillede, mens pigerne bare sad og savlede over dem. Men jeg havde ikke lyst til at sidde der og glo. Så når drengene spillede, sad jeg sammen med de andre piger og lød som om, jeg savlede over dem, men i virkeligheden lurede jeg alt af, hvad de gjorde med instrumenterne, så jeg kunne øve mig bagefter,” siger Charlotte Lembourn.

Charlotte Lembourn Band er en trio bestående af basisten Lise Lotte Elmelund, trommeslageren Pernille Tonnesen og Charlotte Lembourn på guitar. Privatfoto

Charlotte Lembourn Band er en trio bestående af basisten Lise Lotte Elmelund, trommeslageren Pernille Tonnesen og Charlotte Lembourn på guitar. Privatfoto

En radikal livsændring

Interessen for musik fortsatte op gennem starten af 20'erne for Charlotte Lembourn. Hun begyndte på uddannelsen som folkeskolelærer, fordi hun gerne ville undervise børn i musik, men hendes egen sangskrivning gik langsomt i stå.

I 2008 da hun i princippet havde alt, hvad man kunne ønske sig - kæmpevilla, Volvo, tre børn, mand, fuldtidsjob og bijob - fik hun konstateret brystkræft.

Fik du læst: Grunden er købt: Byggeri på vej på 'Spejdergrunden'

“Min verden ramlede sammen, og jeg blev nødt til at finde ud af, om det var det rigtige liv, jeg levede. Andre mennesker i min situation ville måske ikke have gået så radikalt til værks, som jeg gjorde, men jeg følte, at jeg var på vej den forkerte vej mod afgrunden. Derfor måtte jeg prøve at genopfinde mig selv,” forklarer Charlotte Lembourn.

Hun besluttede sig for, at hun fremover ville have fokus på musikken.

Vender tilbage til Farum

I efteråret 2015 dannede hun sammen med basisten Lise Lotte Elmelund og trommeslageren Pernille Tonnesen trioen Charlotte Lembourn Band. Bandet spiller akustisk musik, og selv beskriver hun genren om 'unplugged livsglæde'.

“Jeg er godt klar over, at jeg med min 48 år nok har overskredet tidsfrist for at få en popstjerne-karriere, men det er heller ikke det, der driver mig. Jeg tror på, at jeg sammen med mit band kan finde et publikum, der gerne vil lytte og opleve vores original musik, der er dybsindig og fuld af rytmisk livskraft” forklarer hun.

Fik du læst: En epoke er slut: Irma på Værløse Bymidte lukker

Du kan opleve Charlotte Lembourn i Farum 10. marts, når hun sammen med bandet vender tilbage til Farum Midtpunkt og giver koncert i Spisehuset fra kl. 20-22. Det er gratis at deltage.

Du kan læse mere om bandet på deres facebookside 'Charlotte Lembourn Band'

Publiceret 02 March 2018 06:00

SENESTE TV