"Hvis det kommer til en konflikt, kan vi desværre ikke komme uden om, at en konflikt vil ramme rigtig mange borgere i det danske samfund," siger KL's formand, Martin Damm. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Samtlige folkeskoler og daginstitutioner i Furesø vil blive ramt af mulig lockout

Af
Martin Warming

Martin Warming

Samtlige folkeskoler og daginstitutioner i Furesø vil blive ramt, hvis det kommer til en lockout af de kommunalt ansatte. 

KL varslede tidligere i dag, at man er blevet enige om at svare igen på de ansattes varsel om strejke og varsle en lockout, hvis parterne ikke bliver enige.

Og det kommer altså også i givet fald også til at ramme skoler og institutioner i Furesø.

"Folkeskoler vil blive ramt 100 procent, daginstitutioner vil blive ramt 100 procent," siger KL's chefforhandler Michael Ziegler til Ritzau.

"Rammer rigtig mange"

Lockouten kan træde i kraft den 10. april, hvor de kommunalt ansatte i så fald vil blive sendt hjem uden løn. Op til 250.000 kommunalt ansatte vil blive omfattet af lockouten - det er cirka halvdelen af alle kommunalt ansatte og væsentlig flere end ved en strejke, hvor kun omkring 10 procent af de ansatte omfattes.

"Hvis det kommer til en konflikt, kan vi desværre ikke komme uden om, at en konflikt vil ramme rigtig mange borgere i det danske samfund. Det er spillereglerne i den danske model. Men det ligger os meget på sinde, at vi ikke rammer de svageste i samfundet, og derfor har vi besluttet at undtage blandt andet store dele af ældreområdet, handicapområdet, socialpsykiatrien, specialskoler og specialdaginstitutioner fra en konflikt. Vi undtager også kritiske samfundsfunktioner som el- og vandforsyning og de kommunale beredskaber," siger Martin Damm, der er formand for KL, i en pressemeddelse onsdag eftermiddag.

Tidligere i dag har statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V), også varslet en lockout for 120.000 statsansatte. Og Danske Regioner har varslet en lockout af omkring 70.000 ansatte. Det betyder, at en lockout vil ramme op mod 400.000 offentligt ansatte, hvis den træder i kraft. 

En lockout af de kommunalt ansatte kan træde i kraft 10. april. 

Det er en lockout:

En lockout er et kollektivt kampskridt fra arbejdsgivernes side som led i en arbejdskonflikt - altså et modtræk til en strejke. Ved en lockout udelukkes de ansatte fra at arbejde og sendes hjem uden løn, indtil parterne enes om en løsning på en opstået konflikt.

Publiceret 07 March 2018 20:24

SENESTE TV