Furesø Jobcenter har for alvor fået hul på bylden med at få ledige i job. Arkivfoto

Furesø Jobcenter har for alvor fået hul på bylden med at få ledige i job. Arkivfoto

Nye tiltag får flere i arbejde

Jobcenter Furesø har det seneste år for alvor har fået succes med at få ledige i job eller uddannelse

Af
Helene Stolle

Det går godt for Furesø Jobcenter, for det seneste år er  jobcentret virkelig lykkedes med at få ledige i job eller i uddannelse. Det betyder, at Furesø Kommune i dag er blandt de kommuner i landet med den laveste ledighed, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

De gode resultater er kommet ved jobcentrets mantra om, at alle borgere skal have noget at stå op til, og at ingen må efterlades i passiv forsørgelse. Dermed har jobcentrets medarbejdere også arbejdet på skræddersyede indsatser og forløb til bestemte borgergrupper.

Fik du læst: Ny ambitiøs strategiplan skal skabe mere liv på Bymidten 

“I dag er vores bruttoledighed på 3,0 procent, som er et af de laveste ledighedsniveauer i landet. Vores succes med at få ledige videre ind på arbejdsmarkedet skyldes blandt andet et godt samarbejde med virksomheder, erhvervsforeninger og de kommunale arbejdspladser, som lover godt for den fremtidige beskæftigelse i Furesø. Det glæder mig meget”, siger viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (A) i pressemeddelelsen.

Trods de gode resultater er der dog stadig udfordringer - indvandrerkvinderne.

“Vi har gode resultater, men der er stadig udfordringer. Alle skal med og være i beskæftigelse eller uddannelse. Jeg er stolt over, at vi står på en solid grund, hvor der er rum for at udvikle nye initiativer. Specifikt vil jeg gøre en ekstra indsats for at få kvinder med ikke-vestlig baggrund ud på arbejdsmarkedet”, lyder det fra Hasan Yilmaz (A), der er formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

Målrettet indsats

Den målrettede indsats fra Jobcenter Furesø handler ud over at give alle borgere noget at stå op til også om straksaktivering. Tilbage i 2016 gik jobcentret nemlig i gang med et forløb, der sikrer, at nye ledige har en praktikplads fra første ledighedsdag. En indsats, der er etableret sammen med lokale virksomheder, der stiller en praktikplads til rådighed for den ledige.

Fik du læst: Nu skal p-forholdene ved Farum Station under lup

'Indsatsen er stadig en stor succes, og effekten har været tydelig. Flere ledige kommer hurtigere videre i job eller uddannelse', slår Furesø kommune fast i pressemeddelelsen.

Derudover sørger det mobile servicehus for, at de borgere, der er på ledighedsydelse, bliver sendt ud på opgaver på forskellige kommunale arbejdspladser som vej og park eller kulturinstitutioner. 

Ifølge Furesø Kommune lykkedes det sidste år at få 50 procent flere borgere i arbejde eller uddannelse end andre kommuner lykkedes det..

Publiceret 09 March 2018 05:00

SENESTE TV