Går alt efter planen skal Hangar 3 står færdig som et moderne fælleshus ved udgangen af 2018. Arkivfoto

Går alt efter planen skal Hangar 3 står færdig som et moderne fælleshus ved udgangen af 2018. Arkivfoto

Nu sker det:

Hangar 3 bliver til et fælleshus

Hangar 3 på Flyvestationen vil i slutningen af 2018 være ombygget til et fælleshus med sportshal, fælleslokaler og atriumgård

Af
Af Kristina Pihl

Den gamle Hangar 3 på Flyvestation Værløse skal bygges om til et moderne fælleshus for de nye beboerne i Sydlejren.

Planerne om et fælleshus har været undervejs i flere år og ved udvalget for byudvikling og bolig sidste udvalgsmøde 6. marts gav udvalget dispensation for, at den bevaringsværdige bygning nu kan ombygges.

Fik du læst: Dispensation sætter skub i restaurantdrømme på Akacietorvet

“Furesø Kommune bakker op om, at Hangar 3 omdannes til fælleshus. Furesø Kommune har i samarbejde med Freja Ejendomme fra starten arbejdet for, at der skal opstår forskellige typer af fællesskaber i Sydlejren, og vi glæder os over, at det ser ud til at lykkes med både fælleshus i Hangar 3 og bofællesskabet Mageløse” fortæller Sidsel Kvist fra Furesø Kommune, der er projektleder på Flyvestationen.

Masser af plads

Det er Freja ejendomme A/S, der har stillet bygningen til rådighed, og det er arkitektfirmaet Steenberg Architects der har designet fælleshus, som vil være inddelt i tre sektioner; en vestlig-, en midter- og en østligsektion. Hver af sektionerne vil være på omkring 700 kvm. 

Den vestlige del vil danne rammerne om en stor uopvarmet sportshal med sportsbelysning og optegnet bane. Her vil der også være plads til skure til opbevaring af redskaber.

Fik du læst: Unge kandidater til talentpris søges

Den østlige sektion vil indtil videre blive istandsat som et tomt rum, indtil den fælles grundejerforening lægger en plan for, hvad der skal ske med denne del af bygningen.

I den midterste del skal to af hangarens fire buer fjernes, så der kan laves en uoverdækket atriumgård, der er indrammet i glas. Fra atriumgården og mod syd skal der bygges et fælleslokale og mod nord vil der være en mindre sportshal.

“Det bliver super fedt, når den står klar, og jeg tror, det er enormt vigtigt, at Sydlejren har et fælleshus, for hvis man skal have et fællesskab, skal man også have et sted at skabe fællesskabet, og det kan fælleshuset blive,” fortæller Søren Gabriel, der er kommende beboer i bofællesskabet 'Mageløse' og selv har siddet med i arbejdsgruppe bag fælleshuset.

Ifølge planerne skal byggeriet stå klar i slutningen af 2018.

Det kommende fælleshus vil være inddelt i tre sektioner, hvor der er plads til sportshal, atriumgård og fælleslokaler. Foto: Steenberg Architects

Det kommende fælleshus vil være inddelt i tre sektioner, hvor der er plads til sportshal, atriumgård og fælleslokaler. Foto: Steenberg Architects

Publiceret 12 March 2018 11:16