Frivillige instruktører fra SUMH: Fra venstre: Malene Paag Fjeldgaard, Aina Kamilla Boss Budde, Kristian Sørensen, Rie Rasmussen, Trine Ringhejm Jensen, Mads Edelvang-Pejrup, Frederik Walter Olsen, Kim Sørensen og koordinator Lisa Bruun Hebbelstrup.

Frivillige instruktører fra SUMH: Fra venstre: Malene Paag Fjeldgaard, Aina Kamilla Boss Budde, Kristian Sørensen, Rie Rasmussen, Trine Ringhejm Jensen, Mads Edelvang-Pejrup, Frederik Walter Olsen, Kim Sørensen og koordinator Lisa Bruun Hebbelstrup.

Unge handicappede gav stærkt budskab:

"Man kan sagtens være skarp i hovedet, selvom man har et handicap"

Årets udgave af Furesø Stjerne Cup blev afviklet i uge 9 og 10 for 3.461 elever i 0.-8. klasse.

Uge 9 blev brugt til uddannelse af 682 Stjerne for en dag coaches fra 6. og 8. årgang, som så i uge 10 skulle bruge deres nye kompetencer, når de skulle coache yngre elever i Danmarks største kidsvolley stævne.

Som noget nyt i år var SUMH (Sammenslutningen af Unge med Handicap) inviteret til at give 8. klassetrin en introduktion i inklusionsøvelser.

Projektleder Lisa Bruun Hebbelstrup fra sammenslutningen fortæller:

"Otte unge frivillige, der alle selv har et handicap, deltog i Stjerne for en dag som instruktører. Nogle med et synligt handicap, da de sidder i kørestol pga. muskelsvind eller spastisk lammelse. Andre med et usynligt handicap som nedsat syn eller ordblindhed. Vores  deltagelse i Stjerne Cup er en del af projektet Fælles om Fritiden, om at skabe bedre vilkår for, at børn og unge med særlige behov, som f.eks. handicap, diagnose eller kronisk sygdom, kan få et aktivt fritidsliv og blive inkluderet i fællesskabet. De frivillige lavede en samarbejdsøvelse med eleverne, som prøvede at have et handicap for en stund – de skulle nemlig f.eks. spille stumme, og samtidig stille sig på linje i den rigtige rækkefølge ud fra forskellige kategorier."

En af de frivillige var Mads Edelvand-Pejrup, der er 24 år og har rygmarvsbrok: ”Det var spændende at lave øvelsen med eleverne, og de lærte at kommunikere og samarbejde på en ny kreativ måde, når de nu ikke måtte snakke sammen. Jeg håber også, de har fået en større forståelse for, at man sagtens kan være skarp i hovedet og en sej frivillig, selv om man har et handicap”, fortæller Mads, som har et stort ønske om at nedbryde andres fordomme om mennesker med handicap.

”Samarbejdet med Stjerne Cup åbner nye spændende muligheder for at sætte fokus på inklusion, og hvad man kan gøre for at få alle med i et idrætsfællesskab.”, tilføjer Lisa Bruun Hebbelstrup, projektleder på Fælles om Fritiden i SUMH.

Arrangør af Stjerne Cup, Martin Brolin fortsætter: "Da Josefine (Josefine Needham Andersen fra Furesø Fritidsvejledning,red.) foreslog at inddrage SUMH i arbejdet med at uddanne vores unge coaches, syntes jeg det lød rigtig spændende. Da vi så stod i Værløsehallen og introducerede de unge frivillige som instruktører var det tydeligvis 8. klasseelevernes tur til at være spændte. De blev meget stille, da de så, hvem det var som skulle stå for inklusionsopgaven. Det var en stærk oplevelse også for dem, og helt sikkert noget vi alle vil huske i lang tid. En stor ros til både 8. klasseeleverne og de rutinerede instruktører fra SUMH."

Stjerne Cup er en del af Stjerneinitiativet som arbejder med positiv adfærdsudvikling hos både skoleelever og unge idrætsudøvere i foreningerne.

 

Publiceret 12 March 2018 06:06